Ostali sportovi

Saša Novak i Ivan Švehla pobjednici Prvenstva Hrvatske u snookeru u parovima

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 31.12.2019.
Saša Novak i Ivan Švehla pobjednici Prvenstva Hrvatske u snookeru u parovima

Zagrebački Snooker klub Nugget bio je domaćin posljednjeg ovosezonskog turnira u snookeru – Prvenstva Hrvatske u konkurenciji parova. Nastupilo je deset ponajboljih kombinacija, a naslov pobjednika su branili Darko Gašparović (POT) i Krešo Ceraj (Metropolis).

U nešto opuštenijoj atmosferi nego što je to slučaj tijekom turnira u pojedinačnoj konkurenciji, natjecateljski parovi igrali su za naslov četvrtih po redu osvajača ovog prestižnog naslova. Na turniru su, uz već spomenute branitelje naslova, nastupili i prethodni osvajači, Jan Jelenić (POT) i Filip Šebek (Nugget), ovaj put s drugim partnerima (Darko Hojan i Kristijan Draganić). Od četvrtfinalnih mečeva, daleko najveću neizvjesnost ponudio je klupski derbi u kojem su se susreli Marinko Gojić/Bruno Repanić i Alexander Sabljak/Saša Šturbek (svi Nugget). Meč je odlučen na posljednjoj kugli, a nju je propustio ubaciti Šturbek te je time pogurnuo sportske rivale u polufinale i borbu za trofeje.

Polufinala su očekivano ponudila neizvjesnost. Branitelji naslova Gašparović/Ceraj su tek potkraj odlučujućeg framea svladali Gojića/Repanića, a Novak(Mr.Q)/Švehla(Nugget) su najprije nadoknadili početni zaostatak od 1:0 protiv Jelenića/Hojana (oba POT) te potom u dugoj završnici prepunoj preokreta stigli do pobjede, nakon što je najprije Ivan Švehla svojim, u snooker krugovima nadaleko poznatim ubačajem uz pomoć tri mantinele, ubacio plavu kuglu i ostavio odličnu poziciju svom partneru Saši Novaku za sljedeću kuglu i pobjedu, što on nije propustio učiniti.

U meču za 3. mjesto, papirnati favoriti Jelenić/Hojan su, unatoč ostvarenom najvećem breaku cijelog turnira (40) do same završnice živjeli u neizvjesnosti, no, prije svega zahvaljujući individualnoj kvaliteti Jelenića (aktualnog prvaka Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji), uspjeli su stići do pobjede i trofeja namijenjenih trećeplasiranom paru.

U finalu su se susrela dva para koja su tijekom cijelog turnira pokazala najviše. Gašparović/Ceraj su u početku djelovali sigurnije, no, nakon što su u nekoliko navrata propustili povećati početno vodstvo od 1:0 i poslije Švehlinog ubačaja kugle za izjednačenje, nastavak meča je donio potpuni preokret. Novak (aktualni prvak Zagreba u pojedinačnoj konkurenciji) je svojom vještom pozicijskom igrom održavao protivnike na sigurnoj udaljenosti i konačnih 3:1 donijelo je paru Novak/Švehla toliko željeni pobjednički trofej.

Ovime je završena sezona Hrvatske snooker lige, a nova će započeti u siječnju 2020. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AtletikaOstaloSnooker
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!