Košarka

Zubac prvi skakač susreta u pobjedi Clippersa u gostima kod Kingsa

Branimir Korać • srijeda, 01.01.2020.
Zubac prvi skakač susreta u pobjedi Clippersa u gostima kod Kingsa
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi 2019. godinu zaključili su glatkom gostujućom pobjedom protiv Sacramento Kingsa. Bili su bolji sa 105:87...

Los Angeles Clippersi dobro su odradili posao u gostima kod Sacramenta, slavili su sa 105:87 unatoč lošoj šuterskoj večeri Paula Georgea te skromnijeg nastupa nego inače Montrezla Harrella.

Nadmoć u skoku, manji broj izgubljenih lopti i mirna ruka s linije slobodnih bacanja na kraju su prevagnuli na stranu Clipeprsa u čijim redovima je dobar posao odradio Ivica Zubac.

Zubac je na parketu proveo 23 minute i za to vrijeme upisao osam poena (4/8 za dva), ali i uhvatio 13 skokova čime je bio najbolji skakač na susretu, a pet od tih 13 skokova uhvatio je u napadu.

Clippersi su od početka bolje izgledali iako su i George i Leonard dosta loše šuterski ušli u utakmicu, ali zato su dijelili loptu i Clippersi su uspjeli već do odmora stvoriti visoku prednost od 17 poena.

U drugom dijelu Leonard se probudio u trećoj dionici ubacio je svojih 15 od 24 poena i Clippersi su upisali čak 14. uzastopnu pobjedu na gostovanju u Sacramentu.

Zadnji poraz upisali su još 2013. godine kada je Kingse predvodio još DeMarcus Cousins s 31 poenom i 11 skokova u predsezonskoj pobjedi 99:88.

I ovosezonski očajan niz Kingsa je nastavljen, ovo im je osmi uzastopni poraz i momčad kojoj su predviđali status potencijalnog iznenađenja, upisala je novi poraz i sve više tone prema dnu konferencije.

Kod Clippersa Leonard je upisao 24 poena i sedam asistencija, George 21 poen, 11 skokova i devet asistencija, ali uz šut 6/25.

Kod poraženih Richaun Holmes ubacio je 22 poena uz deset skokova, a Buddy Hield 20 poena uz šest skokova i pet asistencija.

NBA:
Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 87:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.01.2020. u 11:15
    kingsi su smece taj klub vec 15 godina ne zna za play off e kad se sjetim bibya webbera divca stojakovica
    Obrisan korisnik