Tenis

Philippoussis: "Nadal i Đoković nastavit će dominaciju i 2020. godine"

Mihaela Bradovski • srijeda, 01.01.2020.
Philippoussis: "Nadal i Đoković nastavit će dominaciju i 2020. godine"
Foto: EPA

Rafael Nadal i Novak Đoković imali su iza sebe vrlo plodnu 2019. godinu, a nekadašnja australska teniska zvijezda Mark Philippoussis smatra kako će se njihova dominacija nastaviti i ove godine...

Mark Philippoussis vjeruje kako će i 2020. godine biti otprilike isti odnos snaga u teniskom svijetu. Rafael Nadal i Novak Đoković ostaju dominantne figure.

"Dominacija Rafaela Nadala i Novaka Đokovića neće se zaustaviti 2020. godine. Đoković izgleda vrlo snažno, ako ostane zdrav, pred njim su još tri-četiri godine tenisa najviše razine", smatra Australac.

Što se tiče Rogera Federera, smatra kako su njegove šanse najveće u Wimbledonu i na Australian Openu.

"Federer je drugačija priča od Nadala i Đokovića i to ne zato što ja sumnjam u njega već zato što je iza njega težak Wimbledonu. Znamo koliko cijeni Grand ASlam turnire, imao je priliku u Wimbledonu doći do 21. titule, ali propustio je dvije meč lopte. Sigurno je to ostalo u glavi. Imat će najbolju priliku u Londonu, ali mogao bi je imati i u Melbourneu jer su uvjeti posljednjih godina bili jako brzi."

Od onih koji bi se mogli uključiti u borbu za Grand Slam titule ima svoje favorite.

"Ulažem nadu u Stefanosa Tsitsipasa, Dominica Thiema i Alexandera Zvereva. Sviđa mi se i Denis Shapovalov koji igra krasno, ali još nije kompletan igrač. Grigor Dimitrov pokazao je napredak krajem sezone, ima strast i dobre fizikalije, ali servis mu je problem. Ne smijemo zaboraviti niti Daniila Medvedeva koji će također biti u tom krugu. Nadam se da će netko od ovih igrača iskočiti u ovoj godini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!