Rukomet

Katar dolazi u Hrvatsku s najjačim snagama, među njima i pivot Nexea

Mihaela Bradovski • četvrtak, 02.01.2020.
Katar dolazi u Hrvatsku s najjačim snagama, među njima i pivot Nexea
Foto: EPA

U sklopu priprema za nastup na Azijskom prvenstvu, Katar će nastupiti na Croatia Cupu u društvu Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U Hrvatsku Katarani dolaze s najjačim snagama...

Hrvatska i Bosna i Hercegovina Croatia Cup iskoristit će kao generalnu probu uoči početka Europskog prvenstva, a Katar ga pak u svom rasporedu ima kao pripremni turnir uoči početka Azijskog prvenstva. I dok će u Europi kontinentalno natjecanje biti u punom zamahu, Azijci će u Kuvajtu 16. siječnja početi sa svojim Prvenstvom.

Katar se nalazi u skupini B u društvu Japana i Kine, favorit je za prvo mjesto u grupi, ali i jedan od glavnih kandidata za kontinentalnu titulu.

U Hrvatsku dolazi u vrlo jakom sastavu predvođen Danijelom Šarićem i Rafaelom Capoteom, a među putnicima je i Mario Tomić, pivot Nexea koji je dio karijere proveo u Katru i tako stekao državljanstvo.

Među 22 putnika za Hrvatsku su: Ahmad Madadi, Abdulrahman Tariq, Rafael Capote, Alaeddin Balrachid, Rashid Youssef, Amin Zakar, Mahmoud Zaki, Daniel Šarić, Wagdi Sinan, Anis Al Zawawi, Hani Kakhi, Mustafa Al Karad, Mustapha Heiba, Yassine Sami, Hassan Awad, Mohammed Amin, Hadi Hamdoun, Marwan Sassi, Youssef bin Ali, Frankis Carol, Mario Tomić i Jovan Gačević.

Croatia Cup otvaraju BiH i Katar u petak 3. siječnja u 18 sati. Dan kasnije, u subotu u 16:50 igraju Hrvatska i BiH. U nedjelju pak, 5. siječnja, također u 16:50, igraju Hrvatska i Katar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!