Vodeni sportovi

Bušlje: "Nama je ovo Europsko prvenstvo još važnije jer znamo što nosi, želimo u Tokio"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 02.01.2020.
Bušlje: "Nama je ovo Europsko prvenstvo još važnije jer znamo što nosi, želimo u Tokio"
Foto: EPA

Hrvatski vaterpolisti nastavljaju s pripremama za Europsko prvenstvo koje se održava u Budimpešti od 14. siječnja...

Andro Bušlje kao kapetan predvodit će reprezentaciju i na ovom velikom natjecanju. Ove sezone nije puno igrao, preselio je u Pro Recco gdje igra samo Ligu prvaka.

"Sigurno je da mi možda nedostaje malo utakmica, ali mislim da to ipak nije preveliki hendikep. Nadam se da se to neće osjetiti u negativnom smislu tamo gdje će biti najvažnije, na Europskom prvenstvu. Bilo bi dobro da je koja utakmica više, ovako igram svakih 10-15 dana, ali na takvo što sam pristao", kaže Bušlje za Sportske novosti.

Europsko prvenstvo u olimpijskoj godini nije loša stvar, Bušlje vidi pozitivnim to što su igrače duže na okupu.

"Malo je nezgodno kada je veliko natjecanje usred sezone, ali svima su isti uvjeti. S druge strane dosta smo dugo na okupu i svim reprezentacijama to može samo koristiti u olimpijskoj godini. Nama je ovo Europsko prvenstvo još važnije jer znamo što nosi, želimo u Tokio, ali neće biti lako. Na raspolaganju je jedno mjesto, a nisu niti domaćini Europskog prvenstva Mađari osigurali Olimpijske igre."

Bušlje je zadovoljan dosad odrađenim na pripremama.

"Imali smo i imamo još dovoljno vremena za pripreme. U Australiji smo pokazali vrlo kvalitetne stvari, kako kroz treninge, tako kroz susrete s domaćinom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!