Rukomet

Červar: "Upitna je još samo jedna pozicija za koju kandidiraju dva igrača"

Branimir Korać • petak, 03.01.2020.
Červar: "Upitna je još samo jedna pozicija za koju kandidiraju dva igrača"
Foto: FaH

Lino Červar ima gotovo potpuno jasnu sliku oko toga tko će ići na Europsko prvenstvo i kako će Hrvatska igrati. Ostala je još tek jedna dvojba...

Pred Hrvatskom je nastup na Croatia kupu gdje će izbornik Lino Červar dobiti kroz utakmice sliku koliko je uspješno odrađen dosadašnji posao na pripremama.

"Utakmice s Bosnom i Hercegovinom i Katarom sigurno će nam dobro doći kako bi vidjeli gdje smo uoči prve utakmice protiv Crne Gore i na čemu trebamo raditi. Kvaliteta protivnika na Croatia kupu je svakako respektabilna, uostalom Katar je s ovom igrom bio drugi na svijetu 2015. godine", kaže Červar uoči prvog nastupa na Croatia kupu.

Što se tiče same situacije u momčadi, ona mu je prilično jasna.

"Prije smo znali imati u ovoj fazi priprema i veći broj igrača, ali sada smo se odlučili za 18 igrača od kojih ćemo 16 voditi na Europsko prvenstvo.Sve to pokazuje kako imam dosta jasnu situaciju i oko igrača i oko igre s kojom se želimo predstaviti. Upitna je još samo jedna pozicija za koju kandidiraju dva igrača. Vremena za isprobavanje više nema i na Croatia kupu ćemo uigravati linije. i uvesti u sustav igrače iz Bundeslige."

Preostaje uklopiti u sustav petorku koja je stigla kasnije zbog zgusnutog kalendara u Bundesligi.

"Zadnje utakmice u Bundesligi igrale su se za vikend i ti igrači sigurno neće biti svježi na Europskom prvenstvu. Na meni je da te igrače na što bolji i bezbolniji način uklopim u naš sustav jer su nam ipak prevažni."

Hrvatska će u Austriji biti favorit, Červar od te uloge ne bježi.

"Na papiru smo favoriti i od te uloge nećemo bježati. Međutim imamo veliko poštovanje prema našim protivnicima jer će i Crna Gora, Bjelorusija i Srbija protiv nas biti vrlo motivirane. Podcjenjivanje bi bilo ravno samoubojstvu i zato moramo biti iznimno oprezni. Prvo moramo razmišljati o skupini u Grazu, a nakon toga o Beču."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!