Tenis

Karlović krenuo porazom, Čeh ga zaustavio već na startu kvalifikacija u Dohi

Mihaela Bradovski • subota, 04.01.2020.
Karlović krenuo porazom, Čeh ga zaustavio već na startu kvalifikacija u Dohi
Foto: EPA

Ivo Karlović nije uspio proći u drugo kolo kvalifikacija turnira u Dohi. U prvom nastupu u 2020. godini poražen je od Čeha Jirija Veselyja u tri seta...

Dok hrvatska teniska reprezentacija uspješno odrađuje posao na ATP Cupu u Australiji, Ivo Karlović probao je izboriti prolaz u drugo kolo kvalifikacija u Dohi. Nije uspio, zaustavljen je odmah na startu.

Protivnik mu je bio Čeh Jiri Vesely koji je svojevremeno bio i 35. igrač svijeta, međutim danas je van Top 100 i pokušat će u 2020. godini vratiti se na bolje pozicije.

U ovaj dvoboj Karlović nije loše krenuo, u prvom setu vodila se velika bitka i odluka je pala u 13. igri gdje je hrvatski tenisač spasio četiri break lopte prije nego je iskoristio svoju treću i dobio tie-break s 12:10.

Nakon toga Čeh je ipak bio bolji. U drugom setu kod 2:1 došao je do breaka i prednosti, Karlović je odmah imao priliku za vratiti se nakon što je kod 3:1 imao dvije break lopte, nije ih iskoristio i Vesely je do kraja seta bio uvjerljiv i sa 6:3 poravnao na 1:1.

U trećem setu obojica su držali svoj servis do 2:2 kada Karlović ipak pada. Vesely je tu stigao do breaka, uzeo naredni gem bez izgubljenog poena da bi Karlović odmah nakon toga još jednom izgubio servis i u konačnici set sa 6:2.

Karlović je meč završio s 15 aseva, imao je tri break lopte i nije ih iskoristio, a Vesely je svoje sve tri realizirao.

Doha, kvalifikacije, prvo kolo:
Jiri Vesely (Češka) - Ivo Karlović (Hrvatska, 8) 6:7(10), 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!