Zimski sportovi

Briljantan nastup Petre Vlhove u prvoj vožnji na Sljemenu, Leona Popović prva ispod crte

Mihaela Bradovski • subota, 04.01.2020.
Briljantan nastup Petre Vlhove u prvoj vožnji na Sljemenu, Leona Popović prva ispod crte
Foto: FaH

Slovakinja Petra Vlhova odradila je sjajnu prvu vožnju na Sljemenu i ima ogromnu prednost nad ostatkom konkurencije. Hrvatske predstavnice nisu uspjele izboriti drugu vožnju iako je Leona Popović bila jako blizu...

Prva slalomska vožnja na Sljemenu protekla je apsolutno u znaku Slovakinje Petre Vlhove. Briljantan nastup o čemu svjedoči i prednost koju je Vlhova ostvarila uoči druge vožnje, nitko joj se nije približio unutar sekunde zaostatka.

Na sjajno pripremljenoj stazi nastupile su i dvije hrvatske skijašice pa je tako Leona Popović ostala na korak do druge vožnje, ostvarila je 31. vrijeme sa samo devet stotinki sporijim vremenom od 30. Austrijanke Michaele Dygruber. Ida Štimac s brojem 74 nije završila svoju vožnju.

Popović je iza sebe ostavila skijašice poput Roni Remme, Erin Mielzynski, Katharine Gallhuber, Melanie Meillard, Marine Wallner, a u drugu vožnju prošlo je devet skijašica koje nisu startale u prvih 30.

Vlhova je krenula prva sa starta i odmah je bilo jasno kako je odvezla jako dobro svoju vožnju, jedino je bilo pitanje koliko je to bilo dobro u odnosu na ostale. No kada je iza nje svoj nastup odradila s brojem dva Michelle Gisin i završila s dvije sekunde i 45 stotinki zaostatka, bilo je jasno kako je Vlhova napravila sjajan posao.

S posebnim nestrpljenjem čekala se Mikaela Shiffrin koja je krenula kao sedma sa starta, međutim niti ona se nije značajno približila iako je čvrsto druga sa sekundom i 16 stotinki zaostatka za odećom. Veće trećeplasirana Wendy Holdener zaostaje 1.81.

U Top 15 nema skijašica izvan 30 najboljih, najbolja među onima s visokim startnim brojevima je Švicarka Elena Stoffel koja je krenula u utrku s brojem 42 i ostvarila plasman na 18. mjesto.

Leona Popović na kraju je zaostala četiri sekunde i šest stotinki te je šteta što se nije uspjela probiti do druge vožnje, bila je vrlo blizu. Druga vožnja na rasporedu je od 16:15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!