Rukomet

Červar: "Igrali smo dobro samo na refule, to si ne smijemo dopustiti"

Mihaela Bradovski • subota, 04.01.2020.
Červar: "Igrali smo dobro samo na refule, to si ne smijemo dopustiti"
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar nije bio zadovoljan nakon remija protiv Bosne i Hercegovine. Červara su ljutili padovi koncentracije...

Hrvatska je protiv Bosne i Hercegovine primila 33 gola i bilo je i za očekivati da će Lino Červar biti izrazito nezadovoljan obranom.

"Obrana 5-1 nije bila dobra, bila je propusna i preširoka. Nešto bolja je bila obrana 6-0, nju smo probali u drugom dijelu, ali ono što govorim, ako nemate dobru obranu, ne može se govoriti o dobroj utakmici. Mi ovdje nismo igrali dobro, igrali smo dobro samo na refule pa smo tako u određenim trenucima igrali dobro, ali nakon toga popuštali u koncentraciji. To si ne smijemo dopustiti bez obzira što smo pod treninzima i nemamo previše vremena, ali zato smo i prisiljeni od igrača tražiti više."

Červar upozorava kako će Hrvatska imati velikih problema ako ovako bude igrala i na Europskom prvenstvu.

"U nekim trenucima u drugom poluvremenu smo uhvatili konce, u određenom trenutku smo i dobro igrali i poveli s četiri gola razlike, ali nismo znali tu prednost zadržati. Naši iskusniji igrači su to morali zadržati. Mora se više gledati semafor, ne smijemo bezvezno gubiti lopte kao ovdje i ovo nam je jedna opomena i uputa kako trebamo igrati u Grazu. Imamo isti profil protivnika kao što je i BiH, a kojima smo veliki izazov. Jedino ih s poniznošću, skromnošću i velikom borbom možemo pobijediti. Ako ne bude tako, onda će biti kao i ovdje, 33 gola, a to nije dobro."

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!