Košarka

Memphis pregazio oslabljene Clipperse, Zubac prvi skakač kod domaćina

Branimir Korać • nedjelja, 05.01.2020.
Memphis pregazio oslabljene Clipperse, Zubac prvi skakač kod domaćina
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi odigrali su jako lošu utakmicu na svom parketu protiv Memphis Grizzliesa i upisali su visok poraz...

Izgubiti nije problem, ali izgubiti na ovakav način, to je već problem. Clippersi su dopustili Memphisu usred Los Angelesa čak 140 poena, propisno su se osramotili i visoko su stradali sa 140:114.

Ivica Zubac sudjelovao je 17 minuta, vodio je bitku s Jonasom Valančiunasom i to sasvim solidno, a na kraju je upisao osam poena što mu je u biti i nekakav prosjek, šutirao je iz igre 4/6 i uhvatio 11 skokova od čega pet u napadu. Ponovno je bio prvi skakač Clippersa, ali kasnije se nije vraćao u igru.

Od početka Clippersi nisu bili dobri. Već u prvoj četvrtini primili su čak 40 poena, vidjelo se da im jako nedostaju Paul George i Patrick Beverley i upravo na tim pozicijama dosta je curilo.

Do odlaska na odmor uspjeli su malo smanjiti zaostatak, ništa drastično, a onda je krenuo potpuni raspad.

Memphis je u nastavak susreta krenuo serijom 7:0, pobjegao je na 15 razlike i više se nije spuštao na jednoznamenkastu razliku. Treću četvrtinu gosti su zaključili serijom 11:0 i odlučili susret.

U zadnjih 12 minuta bilo je samo pitanje s kolikom će razlikom gosti slaviti, a brojač se zaustavio na 26.

Četvorica iz petorke Memphisa upisali su preko 20 poena, Jae Crowder 27 (6/11 trica) uz osam skokova i sedam asistencija, Jaren Jackson 24 poena uz šest skokova, a po 22 poena dodali su Ja Morant (devet asistencija) i Dillon Brooks (6/9 trica).

Kod poraženih Montrezl Harrell završio je s 28 poena i devet skokova, a po 24 poena dodali su Kawhi Leonard (osam skokova) i Lou Williams (sedam asistencija).

NBA:
Lod Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 114:140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!