Tenis

Treći dan ATP Cupa: Rusi u susretu dana svladali Amerikance, Australci kod kuće bolji od Kanađana

Matej Kačan • nedjelja, 05.01.2020.
Treći dan ATP Cupa: Rusi u susretu dana svladali Amerikance, Australci kod kuće bolji od Kanađana
Foto: EPA

Trećeg dana ATP Cupa u Australiji odigrano je šest susreta, a na teren su izlazili predstavnici zemalja u skupinama C, D i F...

Australci su u skupini F sa sigurnih 3:0 deklasirali Kanađane u svom Brisbaneu, a prvi su na teren izašli John Millman i Felix Auger-Aliassime. Australski predstavnik je preokrenuo prednost jednog breaka 21. igrača svijeta da bi osvojio prvi set sa 6:4, dok je u drugom bio uvjerljiv sa 6:2 za prvi Australski bod. Posao je u dvoboju prvih reketa dovršio Alex De Minaur koji je nakon prvog izgubljenog seta sa 6:4 i 6:2 okrenuo Denisa Šapovalova za 2:0, dok je susret zaključen pobjedom u revijalnom susretu parova.

Teže od očekivanog je Njemačka svladala Grke, a za pobjedu je odlučujuć bio susret parova. Vodstvo je Njemačkoj donio Jan-Lennard Struff s uvjerljivih 2:0 protiv potpunog autsajdera Michaila Pervolakisa, dok je u zvjezdanom susretu šestog i sedmog tenisača svijeta Stefanos Tsitsipas izjednačio protiv Alexandera Zvereva sa 6:1 i 6:4. Dvoboj se tako sveo na susret parova, a nakon 6:3 za svaku stranu posljednji set je u tzv. produženom tie-breaku otišao čak do 17:15 u korist njemačke kombinacije Krawietz/Mies koja je nadvisila Tsitsipasa i Pervolarakisa.

U Sydneyju je Bugarska opravdala svoj individualni pedigre te su s po 2:0 u setovima posao u singlu odradili Dimitar Kuzmanov i dvadeseti tenisač svijeta Grigor Dimitrov. Albot/Cozbinov kombinacija je u igri parova smanjila rezultat na za Moldaviju prihvatljivih 2:1.

U istoj skupini Velika Britanija je tek nakon igre parova svladala Belgiju. Prvi bod za Belgiju donio je Steve Darcis velikim iznenađenjem protiv 53. igrača svijeta Camerona Norrieja. Darcis je sa 6:2 i 6:4 priredio iznenađenje, a za Veliku Britaniju je izjednačio Daniel Evans koji je s dva puta po 6:4 iznenadio 11. igrača na ATP ljestvici Davida Goffina. Odluka je zato pala u parovima, a kombinacija Jamie Murray/Salisbury je u tie -breaku drugog seta slomila belgijski Gille/Vliegen par za pobjedu Britanaca.

U Skupini D koja se igrala u Perthu Italija je s 2:1 svladala Norvešku. Prvi bod Italiji donio je Travaglia s laganih 6:1, 6:1 protiv Đurasovića, dok je vrlo neugodno iznenađenje doživio Fabio Fognini. Prvi talijanski reket i 12. tenisač svijeta prelako je pao te ga je Casper Ruud pomeo s terena za sat vremena sa 6:2 i 6:2. Što Fognini nine uspio u singlu, uspio je u paru s Bolellijem s kojim je u dva seta nadvisio Đurasovića i Ruuda i donio Italiji pobjednički bod.

Svakako najzvučniji dvoboj dana jest onaj između dvije sportske, pa tako i teniske velesile, SAD-a i Rusije. Na kraju su Rusi pogonjeni individualnim mečevima svladali Amerikance koji su tek u igri parova ublažili poraz. Iako je prvi set izgubio, bod je Rusiji donio Karen Hačanov koji j sa 7:5 i 6:1 okrenuo Taylora Fritza, a John Isner nije bio dorastao petom igraču svijeta. Danil Medvedev tako je u sat vremena dopustio Isneru tek četiri gema te osigurao pobjedu svojoj zemlji.

Australija, ATP Cup:

Kanada - Australija 0:3
Auger-Aliassime - Millman 4:6, 2:6
Šapovalov - De Minaur 7:6, 4:6, 2:6
Auger-Aliassime/Šamasdin - Guccione/Peers 6:3, 6:7, (8:10)

Njemačka - Grčka 2:1
Struff - Pervolarakis 6:4, 6:1
Zverev - Tsitsipas 1:6, 4:6
Krawietz/Mies - Pervolarakis/Tsitsipas 3:6, 6:3, (17:15)

Italija - Norveška 2:1
Travaglia - Đurasović 6:1, 6:1
Fognini - Ruud 2:6, 2:6
Bolelli/Fognini - Đurasović/Ruud 6:3, 7:6

Rusija - SAD
Hačanov - Fritz 3:6, 7:5, 6:1
Medvedev - Isner 6:3, 6:1
Hačanov/Medvedev - Krajicek/Ram 3:6, 4:6

Bugarska - Moldavija 2:1
Kuzmanov - Cozbinov 6:1, 7:5
Dimitrov - Albot 6:2, 6:3
Dimitrov/Lazarov - Albot/Cozbinov 4:6, 6:7

Belgija - Velika Britanija 1:2
Darcis - Norrie 6:2, 6:4
Goffin - Evans 4:6, 4:6
Gille/Vliegen - J. Murray/Salisbury 3:6, 6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!