Zimski sportovi

Clement Noel kralj Sljemena, Hrvati nisu imali svoj dan

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.01.2020.
Clement Noel kralj Sljemena, Hrvati nisu imali svoj dan
Foto: FaH

Clement Noel stigao je do treće pobjede u Svjetskom kupu u karijeri, na Sljemenu je slavio s malom prednosti nad vodećim nakon prve vožnje Ramonom Zenhäusernom...

Clement Noel odnio je pobjedu u Zagrebu i to nakon što je nakon prve vožnje bio na četvrtoj poziciji. U drugoj vožnji uspio je ono što nisu uspjeli Strasser, Matt i Zenhäusern, spojio je dvije kvalitetne vožnje i na kraju slavio.

Zenhäusern je bio prvi nakon prve vožnje, u drugoj je ostvario 16. rezultat što je bilo dovoljno tek za drugo mjesto sa sedam stotinki zaostatka.

Mjesto na postolju iznenađujuće je zauzeo Alex Vinatzer iz Italije koji je zauzeo treće mjesto, ali i velika iznenađenja su peto mjesto Armanda Marchanta i šesto mjesto Lucasa Braathena.

Hrvatski skijaši ne mogu biti posebno zadovoljni. Prvu vožnju nisu završila trojica, dvojica su bili izvan 30, a Istok Rodeš nije odvezao kako može i završio je na kraju na 25. mjestu.

Rodeš je nakon prve vožnje bio 19., drugu je odradio lošije i na kraju je dodatno pao te na 25. mjestu zaostaje za pobjednikom sekundu i 64 stotinke.

29 vozača je završilo drugu vožnju, a jedini koji nije došao do cilja je Michael Matt koji je bio drugi nakon prve vožnje i u sjajnoj poziciji za doći barem do postolja.

Slalom Sljeme:
1. Clement Noel (Francuska) 1:57.14
2. Ramon Zenhäusern (Švicarska) +0.07
3. Alex Vinatzer (Italija) +0.29
4. Andre Myhrer (Švedska) +0.39
5. Armand Marchant (Belgija) +0.49
6. Lucas Braathen (Norveška) +0.63
7. Linus Strasser (Njemačka) +0.71
9. Alexis Pinturault (Francuska) +0.97
10. Simon Maurberger (Italija) +0.99
...
25. Istok Rodeš (Hrvatska) +1.64
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!