Košarka

Zubac samozatajan u tijesnoj pobjedi Clippersa protiv Knicksa

Matej Kačan • ponedjeljak, 06.01.2020.
Zubac samozatajan u tijesnoj pobjedi Clippersa protiv Knicksa
Foto: EPA

Rani nedjeljni NBA termin pripao je LA Clippersima i NY Knicksima. Nakon velikog vodstva obje ekipe Clippersi su na kraju pobijedili s neizvjesnih 135:132...

LA Clippersi drže vrlo dobar omjer na Zapadu, ali dojam nije toliko uvjerljiv. Nakon "blowout" poraza od Memphisa, igrači Doca Riversa su si maksimalno zakomplicirali i situaciju protiv Knicksa koje su i bez Kawhija Leonarda ipak uspjeli pobijediti sa 135:132.

Susret je u prvih nekoliko minuta bio izjednačen, a onda su Knicksi krenuli u veliku seriju. Goste iz New Yorka su poveli Julius Randle i rookie R.J. Barrett i nakon 12 minuta košarke je 45:29 za Knickse.

No u drugoj četvrtini stvar je u svoje ruke uzeo udarni trojac Clippersa. Osovina Williams-Harrell je proradila i brzo dovela Clipperse na 51:51, a posao je nastavio Paul George. Ista trojica su do poluvremena nastavila nemilosrdno trpati koš Knicksa pa su u drugih 12 minuta ubacili 47 poena za 76:69 vodstvo na odmoru.

U trećoj dionici se nastavlja rast rezultata u korist Clippersa, a vodećoj trojci se priključila klupa u vidu Patricka Pattersona i Landryja Shameta, dok se kod Knicksa probudio večeras sjajni Marcus Morris koji jedini sprečava pad Knicksa u bezdan.

To mu se isplatilo u posljednjoj dionici u kojoj je uz pomoć Randlea doveo Knickse na tek jedan posjed razlike u posljednjoj minuti. Imali su Knicksi šansu za produžetak ili pobjedu, ali je stvar za Clipperse iskontrolirao Lou Williams sa šest poena u nizu za pobjedu domaćina.

Harrell je za Clipperse ubacio 34 poena, a dva manje su ubacili George i Williams. Ivica Zubac bio je samozatajan s četiri poena i dva skoka, ali mu je dobar dio minuta odgrizao večeras sjajni Harrell. Morris je maestralnim drugim poluvremenom stigao do 38 poena, dok je 24 ubacio Barrett.

NBA liga:
LA Clippers - NY Knicks 135:132

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!