Zimski sportovi

Dawid Kubacki slavio u Bischofshofenu i na Novogodišnjoj turneji

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 06.01.2020.
Dawid Kubacki slavio u Bischofshofenu i na Novogodišnjoj turneji
Foto: EPA

Dawid Kubacki ostvario je najbolji rezultat karijere uz onaj naslova svjetskog prvaka prošle godine u Seefeldu. 29-godišnji Poljak proslavio je dvostruku pobjedu, bio je najbolji i u Bischofshofenu i na Novogodišnjoj turneji...

Iako na Turneju nije došao u najboljoj formi, Dawid Kubacki odnio je ukupnu pobjedu. Kubacki je imao jedno sedmo i jedno peto mjesto kao jedine plasmane u Top 10 ove godine, a neposredno prije prvog natjecanja u Oberstdorfu, u švicarskom Engelbergu bio je 22. i 47.

Kubacki je vodio uoči zadnje postaje, no ništa nije prepuštao slučaju, odradio je sjajno obje serije i odnio pobjedu u Bischofshofenu i na Turneji.

Poljak je na posljednjoj stanici slavio ispred Karla Geigera i sjajnog mladog Norvežanina Mariusa Lindvika koji je apsolutna senzacija Novogodišnje turneje.

U ukupnom poretku Kubacki je na kraju skupio 20 bodova više od drugoplasiranog Lindvika dok je Geiger završio kao treći.

Čovjek koji je na prošloj Turneji upisao sve pobjede i ovdje krenuo pobjedom u Oberstdorfu, Ryoyu Kobayashi, završio je kao četvrti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!