Tenis

Wawrinka siguran protiv Francuza, Ilkel iznenadio Berankisa

Jan Šneler • utorak, 07.01.2020.
Wawrinka siguran protiv Francuza, Ilkel iznenadio Berankisa
Foto: EPA

Održani su mečevi prvog kola ATP turnira u Dohi, a veliko iznenađenje priredio je Cern Ilkel koji je došao do velike pobjede...

U jeku odigravanja premijernog ATP kupa nastavljaju se i regularna natjecanja na Touru. Na turniru u Dohi danas su na rasporedu bili mečevi prvog kola u kojima je bilo podosta iznenađenja.

Najveće je svakako priredio turski tenisač Cem Ilkel koji je došao s pozivnicom na turnir i kao 279. igrač na ljestvici svladao je Ričardasa Berankisa. U prvom setu rutinski ga je dobio sa 6:2, da bi nakon posrtaja u drugom setu uspio u trećem ponovno sve riješiti s dva breaka i sa 6:2 zaključiti meč. U drugom kolu čeka ga Martin Fucsovics.

Mađar je također dobro otvorio sezonu. Nakon kvalifikacija, u prvom kolu svladao je osmog nositelja Francesa Tiafoea. Tri seta po 6:4, od čega su dva pripala mađarskom tenisaču. Posebno je uzbudljivo bilo u posljednjem setu u kojem je Tiafoe imao vodstvo od 3:1 i svoj servis, ali nije uspio finiširati.

Osim mečeva prvog kola, održana su i dva meča drugog kola u kojem su rutinski do pobjede došli Aljaž Bedene i Stan Wawrinka. Wawrinka je kao prvi nositelj prolaz u četvrtfinale izborio za samo 88 minuta protiv Jeremyja Chardyja (6:3 6:4). Francuz je imao 3:0 u drugom setu, priliku da pokuša preokrenuti tijek, ali Švicarac se uozbiljio.

Što se tiče Bedenea, njemu je trebalo tri minute više da svlada Alexandera Bublika. Rutinski, s dva breaka i 6:3 te 7:5 slovenski tenisač dobio je Kazahstanca i upravo će protiv Wawrinke tražiti put do polufinala.

ATP Doha, 1. kolo:
Laslo Đere (5) - Lorenzo Sonego 6:1 3:6 6:2
Frances Tiafoe (8) - Marton Fucsovics 4:6 6:4 4:6
Cem Ilkel - Ričardas Berankis 6:2 4:6 6:2
Malek Jaziri - Mikhail Kukuškin 0:6 3:6
Marco Cecchinato - Pierre-Hugues Herbert 3:6 4:6

ATP Doha, 2. kolo:
Aljaž Bedene - Alexander Bublik 6:3 7:5
Stan Wawrinka (1) - Jeremy Chardy 6:3 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!