Rukomet

Sjajna Podravka upisala i drugu pobjedu u EHF kupu!

Jan Šneler • subota, 11.01.2020.
Sjajna Podravka upisala i drugu pobjedu u EHF kupu!
Foto: FaH

Nakon velike pobjede protiv rumunjske Magure, rukometašice Podravke slavile su u Danskoj protiv Kopengahena i napravile velik korak prema nokaut fazi...

Rukometašice Podravka Vegete rade sjajan posao u ovosezonskom EHF kupu. Nakon uvjerljivih +12 protiv rumunjske Magure, danas su na gostovanju kod Kopenhagena upisale i drugu pobjedu te tako napravile ogroman korak prema doigravanju.

Utakmica nije najbolje počela za Podravku jer su Dankinje imale kontrolu u prvom dijelu. Kopenhagen je imao više puta i četiri pogotka prednosti, a činilo se da će domaće igračice prelomiti susret kada su malo prije odmora otišle na 15:10. Ipak, furioznom završnicom, Podravka uspijeva otići na odmor s prihvatljivih 15:13.

U nastavku ponovno Dankinje ne dopuštaju gošćama da se značajnije približe. Dugo su držale tih +3 ili +4 te se činilo da Podravka neće moći do pobjede u ovom susretu. U posljednjih osam minuta ušlo se s +3 za Kopenhagen (26:23) te je Podravka samo trebala izvući koliko toliko prihvatljiv minimalni poraz.

Ipak, kao i u prvom dijelu, završnica je bila fenomenalna. Serijom 0:5 uz čak tri pogotka Tjaše Stanko, Podravka dolazi do prednosti, prve nakon uvodnih minuta i upisuje ogromnu pobjedu.

Najbolja je bila Stanko sa sedam golova, dok je Dejana Milosavljević zabila šest pogodaka. Kod domaćeg sastava Linn Blohm postigla je sedam golova.

Sljedeći susret Podravku očekuje za tjedan dana u Mađarskoj protiv Siofoka. Mađarice sutra igraju u gostima kod Magure i tu treba očekivati njihovu drugu pobjedu. Susret u Mađarskoj mogao bi biti ključan za prvu poziciju u skupini.

EHF kup (ž), 2. kolo:
Kopenhagen - Podravka 26:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!