Rukomet

Dragan Gajić: 'Štrlek je vrhunsko krilo, sjajan je momak, nije zaslužio takvu reakciju'

Branimir Korać • nedjelja, 12.01.2020.
Dragan Gajić: 'Štrlek je vrhunsko krilo, sjajan je momak, nije zaslužio takvu reakciju'
Foto: Pixsell

Bivši slovenski reprezentativac i aktualni suigrač Manuela Štrleka u Veszpremu, Dragan Gajić, žali zbog cijele te situacije oko Manuela i nada se kako će se sve riješiti i Štrlek ponovno biti u reprezentaciji...

Dragan Gajić odrađuje svoju posljednju polusezonu u dresu Veszprema i polako se okreće Francuskoj. Vraća se tamo gdje je igrao najbolji rukomet u karijeri, doduše ne u Montpellier, ali u Limoges, klub visokih ambicija koji bi prema dosad viđenom trebao izboriti ulazak u najviši rang, a tamo će Gajić biti veliko pojačanje.

Veszprem se odlučio za neki drugi put, a i Gajić želi veću i kvalitetniju minutažu.

"Klub je odlučio da nećemo raditi zajedno od sljedeće sezone, rekli su da žele mlađe igrače i to je bilo to. Još mi je ostalo šest mjeseci, Ligu prvaka ganjam 15 godina i nadam se da ću je napokon osvojiti., Limoges je po imenu sigurno manji klub, ali ima druge kvalitete koje su me uvjerile da mu se pridružim, lijep projekt i plan da se diže svake godine. Plasman je sada visok, a ljudi koji tamo rade su stvarno super. Poklopilo mi se da sam baš u Montpellieru kod Canayera najviše napredovao, nije niti sada loše, samo je manja minutaža. U Limogesu ću nadam se opet igrati 40-50 minuta što mi se više sviđa, a i obitelj je sretna što se vraćamo u Francusku", kaže Gajić za Sportnet.

Iako nije dio reprezentacije, prati s velikom pozornosti Europsko prvenstvo. Prva dva iznenađenja su pala, a veće je poraz Danaca od Islanda nego Francuza od Portugala.

"Portugal stvarno igra jako dobro, a vidjeli smo to i kroz Ligu prvaka preko Porta. Francuzi su već izgubili od njih tako da sam očekivao tešku utakmicu. Portugalci su ozbiljna reprezentacija i napravit će puno problema favoritima. Danci su veće iznenađenje, djelovala je dosad ubitačno, ali Palmarsson je odigrao sjajnu utakmicu. No to je turnirski sustav natjecanja i nema puno vremena za plakanje."

Mogu li Mađari napraviti nešto više protiv ovih Danaca i Islanđana?

"Mislim da ne puno, to su ekipe koje su brže i agresivnije, imaju brz protok lopte s brzim kontrama i polukontrama. Tako da je ovaj susret Mađarske i Rusije bio za treće mjesto. Mađarima ne paše skandinavski stil, više im pašu Rusija, Ukrajina, Makedonija, a osim toga nedostaju im i ti vrhunski igrači."

Hrvatska je krenula s dvije pobjede i ostavila dobar dojam na Gajića.

"Malo su se lovili u početku protiv Crne Gore, ali to prvo poluvrijeme bilo je probijanje leda. Fino mi to izgleda, druga utakmica bila je baš lijepa za gledati. Vidi se da je Hrvatska disciplinirana, s neugodnom obranom, prava klapa i može napraviti dobar rezultat."

Gajić u Veszpremu igra s Manuelom Štrlekom i jako mu je žao što se ta priča odvila na ovaj način.

"Šteta što se to sa Štrkijem dogodilo na ovaj način, na svojoj koži najbolje znam kako je glupo slušati neke stvari koje u biti nisu takve. Sigurno nije zaslužio takvu reakciju. On je sjajan momak, vrhunsko krilo, pravi killer i baš mi je žao. Iskreno se nadam da će se to nekako srediti, nadam se da jesti i porazgovarati jer znam da je Štrki pun motivacije i koliko mu znači reprezentacija. Vidi se da su i Mandić i Ravnić dobra krila, ali nemaju tu Štrlekovu 'kilometražu', sigurno puno nedostaje u protoku kontri i polukontri."

Da bi došla do velikog rezultata, Hrvatska će morati preko Španjolske ili Njemačke.

"Nitko nije očekivao da će Španjolci tako pregaziti Njemačku. To je trebala biti velika utakmica, očekivalo se puno više. Španjolska je iznenadila Njemačku agresivnom obranom, Perez de Vargas je bio vrhunski, a Nijemci nisu izgledali nimalo konkretno, sve je izgledalo nekako nedovršeno. No možda će se i oni podići."

Danas Slovenija ima jako težak ispit protiv Švedske, ali Gajić je uvjeren kako Slovenci imaju dobre šanse.

"Slovenija ne smije raditi pogreške u napadu i mora koristiti čiste pozicije za šut. Kod šuta se odmah mora vraćati u obranu i biti vrlo disciplinirana. Međutim ako krene srljati i gubiti lopte, bit će to za nju jako teška utakmica. Malo sam razgovarao s momcima i rekao im upravo ovo. Ako svedu utakmicu u igru šest na šest, šah igru, tu nas Švedska ne može dobiti."

Je li problem taj što Švedska nema ovdje Ekberga, Wannea, Tollbring u klubu igra malo?

"Njihova igra se u velikoj mjeri bazira na krilima, ali svi ti Skandinavci uvijek pronađu krila koja su vrhunska. Ekberg i Wanne su stvarno top igrači, a Tollbringu je ovo upravo motivacija više da pokaže kako je zaslužio veću minutažu u klubu."

Francuzi opasno vise, moraju dobiti Norvešku.

"Ako Sagosen odigra kao prvu utakmicu, Norvešku će biti teško dobiti. Međutim Francuska je uvijek najjača kada je povuci-potegni iako se ta generacija dosta promijenila. Nekako ili će se Francuska s ovom utakmicom podići i biti jako jako opasna do kraja ili ide kući. Možda mala prednost ide na francusku stranu, bit će bitno i nadmudrivanje Sagosena i Gerarda, Gerard ga jako dobro poznaje. Nekako mi je ovdje kao u dvoboju Slovenije i Švedske situacija. Ako Francuzi zaustave njihovu kontru i polukontru te brzi centar i navedu Norvešku u igru šest na šest, onda Norvežani neće imati previše šanse. Ključ će biti disciplina u igri. Gerard će biti jako bitan, znam da je odgledao 500 videa i da će biti spreman."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!