Nogomet

Djevojke iz MC Plus Sv. Nedelja Poliklinika Ribnjak osvojile Zagreb Winter Cup

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.01.2020.
Djevojke iz MC Plus Sv. Nedelja Poliklinika Ribnjak osvojile Zagreb Winter Cup

Spektakularnom završnicom završeno je šesto izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa. Finalni dan u Sportskoj dvorani Peščenica ponudio je pravu poslasticu za sve ljubitelje futsala te brojne vrlo atraktivne utakmice.

Djevojke iz ŽMNK MC Plus Sveta Nedelja Poliklinika Ribnjak postale su prva ekipa koja je obranila naslov na prestižnom HEP ženskom futsal turniru, koji ujedno slovi i za najjači ženski turnir u regiji. U vrlo atraktivnom finalu prepunom golova svladale su MNK Cvjetno Polikliniku Milojević s 5:4.

Finalni susret ove dvije vrlo kvalitete ekipe bila je prava poslastica za prepunu dvoranu, ali i za sve gledatelje pred TV ekranima. U četvrtoj minuti slovenska reprezentativka Sara Makovec napravila je pomutnju u obrani svojih protivnica, a Anela Lubina zabija za početno vodstvo Poliklinike Milojević. Nisu djevojke iz MC Plusa dugo čekale na izjednačenje, već u sljedećoj minuti Ana Dujmović topovskim udarcem vraća utakmicu u egal. Nekoliko trenutaka kasnije ukazuje se Monika Conjar koja iz slobodnog udarca s 15-ak metara precizno i efektno zabija za ponovno vodstvo Poliklinike Milojević. Nije to pretjerano omelo iskusni MC Plus koji s dva brza gola Ane Dujmović i Andree Valušek u sljedećih nekoliko minuta preokreće rezultat u svoju korist.

Napetost u utakmicu vraća raspoložena Lubina koja svojim drugim pogotkom poravnava rezultat na 3:3. Tim rezultatom završilo je prvo poluvrijeme. U nastavku smo gledali brojne prilike s obje strane, a zatim u 22. minuti Petra Pezelj postiže gol za novo vodstvo MC Plusa. Ipak, tri minute kasnije ukazala se opet razigrana Lubina koja nakon nove asistencije fantastične Makovec ponovno vraća stvari na početak. I kada je sve već mirisalo na to da će o pobjedniku odlučivati udarci sa šest metara MC Plus dolazi do pobjedničkog pogotka. U pretposljednjoj minuti dvoboja iskusna Andrea Valušek, lanjska najbolja igračica Zagreb Winter Cupa, sjajnom minijaturom iz igre izbacuje Lubinu te vara vratarku Piliju i trese mrežu za konačnih 5:4 i veliko slavlje ŽMNK MC Plus Sv. Nedelja – Poliklinika Ribnjak.

"Živa istina je kada se kaže da je teže obraniti naslov nego ga po prvi put osvojiti. U ovoj teškoj, ali zanimljivoj finalnoj utakmici uspjele smo ostvariti pobjedu i hvala Bogu zadržati pehar još godinu dana. Presretne smo, što drugo reći", izjavila je netom nakon finala, Tena Horvat, vratarka ŽMNK MC Plus Sv. Nedelja Poliklinika Ribnjak koja je proglašena i za najbolju vratarku ovogodišnjeg turnira:

"Puno mi znači ta nagrada. To samo dokazuje da sam se puno trudila, a ovo mi je samo još jedan dodatan motiv za daljnji rad. Ipak, moram zahvaliti svojoj ekipi, jer da nije bilo njih ne bi bilo ni ove nagrade", nadodala je Horvat.

"Utakmica je bila čvrsta, visokog tempa, a obje ekipe bile su jako motivirane. Na kraju je MC Plus zabio taj gol koji je napravio razliku, ali ja sam ponosna na svoje cure, dale smo sve od sebe, a to je najvažnije", rekla je Sara Makovec iz MNK Cvjetno Polilklinika Milojević koja je dobila i individualnu nagradu za najbolju igračicu turnira, te je dodala svoje dojmove o turniru:

"Zagreb Winter Cup mi se jako svidio, na turniru igraju odlične ekipe, dolazi sve najbolje iz ženskog futsala i velikog nogometa s ovih prostora, a odnos prema natjecateljicama je odličan. Zahvalila bih se i na individualnoj nagradi, velika mi je čast biti najbolja igračica u ovakvoj konkurenciji, ali vrlo rado bih ju zamijenila za zlatnu medalju."

Iz iste ekipe dolazi i igračica s najviše postignutih golova na turniru – Monika Conjar, koja je tijekom natjecanja mrežu zatresla čak 12 puta:

"Mislim da smo gledateljima u dvorani pružili jako dobru partiju futsala. Obje ekipe tehnički su jako dobro potkovane. Na kraju je Andrea Valušek svojom individualnom kvalitetom zabila taj pobjedonosni pogodak i čestitam protivnicama na tome. Mogu reći da mi je ovaj turnir draži od Kutije Šibica. Volim ga igrati jer je na njemu uvijek jedna lijepa, domaćinska atmosfera, a i ženski futsal je uvijek u prvom planu. Vratit ćemo se ovdje i sljedeće godine, to je sigurno", rekla je Conjar te zaključila:

"Naravno da mi je drago što sam najbolji strijelac turnira, ali mijenjala bih tu nagradu za osvojeno prvo mjesto."

Treba naglasiti kako su drugu godinu u nizu broncu na MC Plus Zagreb Winter Cupu osvojile igračice iz susjedne Slovenije, KMN Slovenske Gorice. U borbi za treće mjesto ovoga puta susrele su se s vrlo jakom ekipom SC Flegar, sastavljenih od igračica MNK Alumnus te su golovima Škvorc i Vrabel slavile 2:0.

"Utakmica je bila teška, s jednim vrlo jakim protivnikom, ali odigrale smo ju puno bolje nego jučerašnje polufinale. Tamo nas baš nije išlo, a sada nam se sve vratilo. Vraćamo se svake godine na ovaj turnir jer ima fenomenalne ženske ekipe. Lijepo je svake zime doći u Zagreb i zaigrati na ovom vrlo moćnom turniru. Budući da smo dvije godine za redom osvajale broncu, vrijeme je da sljedeće godine odemo do finala", rekla je Tanja Vrabel iz KMN Slovenske Gorice.

"Prvenstveno bi htjela čestitati curama iz Slovenije. Odigrale su dobru utakmicu. Nažalost, mi se moralo malo primiti treniranja i dovesti neke stvari na višu razinu. Ovdje su ekipe iz godinu u godinu sve bolje, turnir je stvarno fenomenalan. Samo treba trenirati i bit će bolje dogodine", izjavila je Natalija Hubak iz poražene ekipe SC Flegar.

Spomenimo kako su odigrana finala i u mlađim muškim kategorijama. Najbolji sastav u kategoriji U-17 je Škvadra koja je u finalu svladala Movistar 4:2.

Osvajači U-19 turnira su igrači MNK Jesenje koji su sa 5:2 slavili protiv sisačkog Sunprotecta, dok je u kategoriji U-21 najbolji bio Barcode Caffe koji je s 5:1 pobijedio MNK Lošinj.

Na turnir se osvrnuo i Vedran Prga, predsjednik Organizacijskog odbora Zagreb Winter Cupa.

"Po završetku šestog izdanja turnira moram reći kako sam iznimno ponosan na sve što smo uspjeli ostvariti. Zagreb Winter Cup je ponovno pokazao da unatoč svim preprekama može ići samo prema naprijed, a velika završnica u dvorani na Peščenici najbolji je pokazatelj. Pune tribine na finalu ženskog futsal turnira su nam dodatan motiv da i u narednih godinu dana dokažemo da djevojke, kao i mlađe kategorije, zaslužuju svoje ravnopravno mjesto u medijskom prostoru. Naša najveća želja u budućnosti je da nam se omogući da turnir održimo u jednoj, adekvatnoj dvorani, kojih Zagreb ima i više nego dovoljno, jer trenutno smo kao nomadi, a ovogodišnji nedostatak termina u dvoranama stvorio nam je i dodatne organizacijske probleme. Hvala svim ekipama na sudjelovanju i čestitke pobjednicima."

REZULTATI, HEP ŽENSKI FUTSAL TURNIR

Utakmica za treće mjesto
SC Flegar – KMN Slovenske Gorice 0:2 (Škvorc, Vrabel)

Finale
MNK Cvjetno Poliklinika Milojević - ŽMNK MC Plus Sv. Nedelja Poliklinika Ribnjak 4:5 (Lubina x3, Conjar ; Dujmović x2, Valušek x2, Pezelj)

POJEDINAČNE NAGRADE
Najbolji strijelac: Monika Conjar (MNK Cvjetno Poliklinika Milojević)
Najbolja vratarka: Tena Horvat (ŽMNK MC Plus Sv. Nedelja Poliklinika Ribnjak)
Najbolja igračica: Sara Makovec (MNK Cvjetno Poliklinika Milojević)

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!