Košarka

Krka do slavlja u Domžalama, Radovčić dvoznamenkast u porazu

Matej Kačan • utorak, 14.01.2020.
Krka do slavlja u Domžalama, Radovčić dvoznamenkast u porazu
Foto: Pixsell

Slovenski sudionik ABA lige, Krka iz Novog Mesta slavila je u susretu 15. kola slovenskog košarkaškog prvenstva protiv Helios Sunsa rezultatom 72:66...

Zaoštrava se borba u vrhu tablice slovenskog prvenstva u košarci, a veliki break u toj borbi je zaradila Krka koja je u gostima zadala tek četvrti poraz Helios Sunsima iz Domžala. Gosti iz Novog Mesta su nakon tijesne partije slavili sa 72:66 nakon preokreta u posljednjoj dionici.

Krenula je Krka dobro i povela s 8:3, ali do kraja prve dionice Helios vraća na 15:15. U drugoj dionici je Helios pogodio čak pet trica, ali nažalost po domaću ekipu, nije zabila ni jedan drugi poen pa s 19:15 Krka vodi 34:30 na poluvremenu.

Treća dionica započinje s mini serijama od po 5-0, a treći period bolje završava Helios kojeg je povukao Krešimir Radovčić s 12:5 serijom koja je, uglavnom preko slobodnih bacanja, dovela Sunse u minimalno vodstvo od 52:50.

Krka je predvođena Lapornikom i Pašalićem furiozno krenula u posljednju dionicu te 14:3 serijom uzima vodstvo od devet razlike koje neće ispustiti do kraja već će dopustiti Heliosu samo minimalno približavanje na konačnih 72:66 i devetu pobjedu Krke.

Glenn Cosey je vodio Krku s 18 poena, dok je 15 dodao Muhamed Pašalić. Ivan Ramljak je ubacio tek dva poena, ali je uhvatio vrijednih osam skokova. Radovčić je kod Heliosa ubacio 15 poena uz četiri skoka i pet dodavanja.

1. SKL, muški, 15. kolo:
Helios Suns - Krka 66:72

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!