Rukomet

Mađarski izbornik može voditi i dvije reprezentacije: 'Ne bih imao problema s tim'

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.01.2020.
Mađarski izbornik može voditi i dvije reprezentacije: 'Ne bih imao problema s tim'

Mađari danas imaju utakmicu odluke, igraju protiv Islanda i ako ne izgube, proći će dalje. Očekuje ih teška utakmica, ali nadaju se...

Odlični nastupi u prva dva kola podigli su očekivanja mađarske javnosti, ali izbornik Istvan Gulyas smiruje euforiju.

"Mađarski mediji me pitaju svaki dan jesu li nam Olimpijske igre cilj. U ovom trenutku to nije nešto o čemu razmišljamo, ali naravno, ako se ukaže prilika, pokušat ćemo je iskoristiti. No bit će jako, jako teško. Morate imati u glavi da samo dvije reprezentacije s ovog turnira idu na Olimpijske igre. Ne možemo reći da je to ovdje naš cilj, ali se nadamo."

Protiv Islanda je utakmica na sve ili ništa.

"Borit ćemo se bez pritiska i čiste glave, ići ćemo punom snagom. Island je jako dobra momčad, ima dobru obranu i dosta varijanti u napadu. Bit će to velik izazov za nas."

Istvan Gulyas ljetos je osvojio brončano odličje s reprezentacijom u rukometu na pijesku, a sata vodi dvoransku reprezentaciju. Kaže da mu ne bi bio problem voditi obje reprezentacije.

"Ovo je za mene zanimljiva situacija. Reprezentaciju u rukometu na pijesku vodim već četiri godine i što se mene tiče ne bih imao problema s tim da se pobrinem za obje reprezentacije. Možda jedino u vrijeme kada su obje aktivne zatrebam pomoć."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!