Rukomet

Slovenci protiv Islanđana: 'Za Palmarssona se moramo posebno pripremiti'

Mihaela Bradovski • petak, 17.01.2020.
Slovenci protiv Islanđana: 'Za Palmarssona se moramo posebno pripremiti'
Foto: Pixsell

Slovenija otvara drugi krug natjecanja susretom protiv Islanda gdje se očekuje dobar rukomet. Slovenci posebno ističu Arona Palmarssona kao onog kojeg se treba zaustaviti...

Izbornik Slovenije Ljubomir Vranješ odradio je dobar posao u pripremama za Europsko prvenstvo što se vidjelo i u prvoj fazi natjecanja.

"Island ima Arona Palmarssona, bez dvojbe jednog od najboljih rukometaša svijeta, koji zajedno s ostalim suigračima zaslužuje svo poštovanje. Za njega se moramo posebno pripremiti, ali i za ostale igrače. Alexander Pettersson, Gudjon Sigurdsson i još neki imaju puno iskustva, ali tu su i brojni mladi igrači, što su Mađari uspjeli iskoristiti. Probat ćemo im pronaći i iskoristiti slabe točke", kaže Vranješ.

Igrač od kojeg se puno očekuje svakako je Jure Dolenec.

"Naša skupina drugog dijela Europskog prvenstva vrlo je neugodna i nitko prije početka turnira nije mislio da će ovako izgledati. Sve te reprezentacije izbacile su Dansku i Francusku što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Morat ćemo igrati još bolje nego u prvoj fazi, to su nam i konkurenti za Olimpijske igre i jako je važno da upišemo te pobjede. Ako danas pobijedimo, Islandu ćemo pobjeći na četiri boda i imat ćemo bolji omjer."

Susret s Islandom počinje u 16 sati uz izravan prijenos na RTL 2.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!