Rukomet

Duvnjak prebacuje ulogu favorita na Nijemce: 'Nismo ih porazili već dosta dugo'

Petar Jenjić • subota, 18.01.2020.
Duvnjak prebacuje ulogu favorita na Nijemce: 'Nismo ih porazili već dosta dugo'
Foto: Pixsell

Domagoj Duvnjak kazao je za službenu stranicu Europskog prvenstva da se veseli utakmici protiv Njemačke te istaknuo da očekuje tvrd i neizvjestan dvoboj, kakvi su bili i prošli...

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom druga je utakmica drugog kruga Europskog prvenstva, dvoboj protiv Njemačke. Važnu ulogu u momčadi sigurno će imati i Domagoj Duvnjak koji je odradio razgovor za službenu stranicu Europskog prvenstva.

Hrvatski kapetan kazao je da je samo jednom imao priliku razgovarati sa suigračima iz Kiela, iako se nalaze u istom hotelu. Dodao je kako su se dobro pripremili i analizirali protivnika.

"Da budem iskren, nisam gledao njihove utakmice, osim deset minuta protiv Španjolske prije nego smo došli u Beč. U petak smo imali dugačku video analizu i dobro smo se pripremili. Igrali smo protiv Njemačke na Svjetskom prvenstvu u siječnju, igrali smo i dvije prijateljske utakmice u listopadu. Sve su tri utakmice završile na knap. Gol razlika bila je niska i takvu utakmicu očekujemo u subotu. Obje strane fokusirat će se na jaku obranu, tako da sačekajte i vidite čiji će se plan ostvariti."

Na drugoj strani stajat će mu suigrači iz kluba Pekeler i Wiencek.

"Pekeler i Wiencek su najvažniji igrači njemačke obrane, obojica su izvanredni igrači. Bit će spremni stvoriti pritisak i otežati nam stvari."

Potpuno je zaboravio poraz s prošlog Svjetskog prvenstva.

"Ovo je sport. Prijatelji smo, a u 60 minuta dajemo sve od sebe, svatko na svojoj strani, fer i korektno. Nakon toga smo opet prijatelji. Ovo je samo sport, postoje i puno važnije stvari u životu, tako da ne nemam neki osjećaj osvete. Ako pobijedimo, gotov pa smo sigurno u polufinalu. Zato je utakmica protiv Njemačke najvažnija do sada."

Ulogu favorita prebacio je na protivnika.

"Njemačka je favorit jer ju nismo porazili već dosta dugo. Pobijedili su na Svjetskom prvenstvu i dva puta u listopadu, tako da su oni favoriti", dodao je Duvnjak koji se veseli novom festivalu rukometa.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!