Tenis

Šapovalov izribao organizatore Australian Opena: 'Neću riskirati zdravlje za hirove organizatora'

Matej Kačan • subota, 18.01.2020.
Šapovalov izribao organizatore Australian Opena: 'Neću riskirati zdravlje za hirove organizatora'

Velika teniska nada Kanade Denis Šapovalov oštro je kritizirao organizatore Australian Opena po pitanju uvjeta u kojima će se igrati prvi Grand Slam sezone...

Već tradicionalno je početak sezone rezerviran za Australiju gdje se igra i prvi Grand Slam sezone, Australian Open u Melbourneu. No nažalost, početkom 2020. Australija je u poprištu medijskog interesa i zbog velikih požara koji gore diljem zemlje.

Zbog dima je opasno opala kvaliteta zraka, a to je posebno opasno za profesionalne tenisače koji trpe velike fizičke napore na otvorenom. Već u kvalifikacijama za glavni turnir se nekoliko igrača i igračica poput Dalile Jakupovič i Liama Broadyja žalilo na probleme s disanjem, a za eskalaciju tenzija između organizatora i igrača okidač je bio e-mail poslan iz organizacije turnira.

Kako prenosi Sportklub, u e-mailu stoji da su uvjeti za igru normalni i dobri što je potpuno oprečno savjetima koje meteorološka služba daje ljudima od kojih se očekuje da ostaju u svojim kućama i ne izlaze van.

Najoštriji u kritikama svakako je bio Kanađanin Denis Šapovalov.

"Uopće ne sumnjam, ukoliko će zrak biti loše kvalitete predat ću meč ili uopće neću zaigrati. Ne želim riskirati zdravlje za hirove organizatora. Poslali su nam email u kojem kažu da je sve u redu s uvjetima, a istovremeno meteorološka služba od ljudi traži da ostanu u kućama, tko je tu lud? Moram misliti o vlastitom životu, tko zna što mi se može dogoditi sa zdravljem ako odigram više mečeva u ovakvim uvjetima", iskren i oštar bio je kanadski tenisač.

FOTO: Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!