Rukomet

Igrač više s Josipom Božićem Pavletićem: 'Sedmerci su čista psihologija i koncentracija'

Petar Jenjić • nedjelja, 19.01.2020.
Igrač više s Josipom Božićem Pavletićem: 'Sedmerci su čista psihologija i koncentracija'

Novo izdanje podcasta "Igrač više" s Anom Strizić donijelo je gostovanje igrača PPD Zagreba Josipa Božića Pavletića koji je govorio o pobjedi Hrvatske protiv Njemačke, o dobrim i lošijim stranama igre, o svom debitantskom nastupu za reprezentaciju, ozljedama, zlatu na Mediteranskim igrama...

Gost današnjeg podcasta 'Igrač više' bio je igrač PPD Zagreba Josip Božić Pavletić koji se osvrnuo na dramatičnu utakmicu protiv Njemačke te izrazio zadovoljstvo što se momčad nije nikako predavala, bez obzira na to što je bila u zaostatku.

"Bilo je šokantno, nismo krenuli kako smo željeli, ušli smo u njihov mlin i to je išlo njima u korist. Prvenstveno zbog toga su vodili prvo poluvrijeme. Super je što nismo odustajali, gradili smo to. Išli smo s četiri, na tri razlike, na dva, pa na jedan. Stvarno velika pobjeda i čestitke momcima, bila je borba do samog kraja. Mislim da smo zasluženo ušli u polufinale."

Nitko osim igrača i stručnog stožera nije očekivao da će pobijediti.

"Stvarno mislim da je Njemačka jak protivnik i sve je naše greške iskoristila. Čak je probijala našu 5-1 obranu koja je do sada bila odlična. Nevjerojatno su brzo vukli kada smo mi postigli gol. Lošije smo se vraćali u obranu, a drugo poluvrijeme sve se posložilo. Nije izgledalo dobro, mislili smo: "Ajme meni što će biti na kraju". Mislim da nitko nije vjerovao da ih možemo okrenuti - samo igrači i stručni stožer. 99 posto nas bi reklo da će to biti teško, ali svaka im čast i nevjerojatno su se podigli drugo poluvrijeme."

Velika boljka sinoć je bila igra s igračem više, kao i pucanje sedmeraca.

"Dramatično je bilo. Puno je teže gledati nego igrati jer kad igrač ne razmišljaš o tome. Lošije smo igrali igrača više, nadam se da ćemo to popraviti u sljedećim utakmicama. Igrali su agresivno, to je prelazilo granice svega. Sva isključenja bila su zaslužena, a nadam se da ćemo u budućim utakmicama to bolje iskorištavati. Sedmerci su čista psihologija i koncentracija, ne trebamo sada stvarati o tome buku jer nam nije utjecalo na rezultat, na kraju, ali u velikim utakmicama trebamo i igrača više i sedmerce."

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!