Tenis

Donna Vekić nadigrala Mariju Šarapovu i izbacila je s Australian Opena

Branimir Korać • utorak, 21.01.2020.
Donna Vekić nadigrala Mariju Šarapovu i izbacila je s Australian Opena

Donna Vekić prošla je u drugo kolo Australian Opena. Vekić je opravdala status favorita protiv Marije Šarapove i svladala ju je u dva seta nakon nešto manje od sat i pol igre...

Maria Šarapova danas je jako daleko od onih svojih najboljih igara i dana. Brojni problemi s ozljedama te suspenzija zbog dopinga, sve je to ostavilo traga i Šarapova nije danas igračica iz svjetskog vrha. ostalo je ime i predstavlja lijep skalp većini ostalih igračica na WTA Touru.

I Donna Vekić nadigrala je Šarapovu i upisala je pobjedu u dva seta na startu Australian Opena. Tako se niz poraza Ruskinje produžio i ove godine još uvijek nema pobjedu.

Vekić je rano ispala s turnira u Brisbaneu, ali zato je u Adelaideu već izgledala bolje dok će ovaj dvoboj i pobjeda protiv Šarapove svakako donijeti dozu samopouzdanja.

Donna je od početka meča dominirala te je krenula s 5:1 i bez većih problema uzela prvi set. Šarapova je uspjela vratiti jedan izgubljeni servis, ali nije napravila više od toga i Vekić je sa 6:3 stigla do prednosti.

U drugom setu Vekić je ušla u probleme i Šarapova je stigla do breaka te povela s 4:1. Međutim tu je stala, Donna je podigla igru i uzela narednih pet gemova te izborila drugo kolo Australian Opena.

U tih pet gemova Šarapova nijednom nije došla do gem lopte i Vekić je preskočila prvu prepreku.

U drugom kolu igrat će protiv bolje iz meča između Alize Cornet i Monice Niculescu.

Australian Open, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 19) - Maria Šarapova (Rusija, WC) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!