Tenis

Ivo Karlović zaustavljen, Gael Monfils slavio nakon preokreta

Petar Jenjić • četvrtak, 23.01.2020.
Ivo Karlović zaustavljen, Gael Monfils slavio nakon preokreta
Foto: Kristijan Komarica

Gael Monfils zaustavio je Ivu Karlovića u drugom kolu Australian Opena, pobjedom nakon preokreta u četiri seta...

U drugom kolu Australian Opena zaustavljen je Ivo Karlović od kojeg je u četiri seta bolji bio francuski tenisač Gael Monfils i tako prošao u sljedeću fazu.

Deseti nositelj slavio je sa 4:6, 7:6, 6:4, 7:5 nakon dva sata i 36 minuta igre. Karlović je dobio prvi set, imao i set loptu u tie-breaku drugog seta, no nije ju uspio iskoristiti.

Karlović je dobro krenuo u meč i odmah na početku stigao do breaka i vodstva 2:0. Do kraja seta spasio je tek jednu break šansu te ga mirno priveo prema kraju.

Drugi je set bio jako izjednačen te je otišao u 13. igru. U tie-breaku je bilo isto jako napeto. Prvo je hrvatski tenisač spasio dvije set lopte, a zatim je i sam imao jednu, no nije ju iskoristio. Monfils je uzeo treću ponuđenu te slavio s 10:8.

Jedan smo break vidjeli i u trećem setu, u sedmom gemu. Bilo je to Francuzu i više nego dovoljno da na kraju dođe i do preokreta i vodstva 2:1 u setovima.

Slično se dogodilo i u četvrtom setu, ali ipak malo kasnije. Monfils je napravio break za vodstvo 6:5 i nakon toga iskoristio prvu meč loptu.

Australian Open, 2. kolo:
Gael Monfils (10) - Ivo Karlović 4:6, 7:6 (8), 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!