Košarka

Velić prije Ciboninog dvostrukog programa: 'Nadam se da ćemo zdravi pregurati ovaj vikend'

Matej Kačan • petak, 24.01.2020.
Velić prije Ciboninog dvostrukog programa: 'Nadam se da ćemo zdravi pregurati ovaj vikend'

Cibona za vikend ima dvije utakmice u nizu, a za službene klupske stranice su najave utakmice s Budućnosti i gostovanja u Šibeniku dali Ivan Velić i Matic Rebec...

Košarkaši Cibone za vikend imaju dvostruki program. U 17. kolu ABA lige će kod kuće igrati protiv Budućnosti u subotu, a samo dan kasnije će ići u goste i Šibenik u okviru HT Premijer lige. Cibosi imaju problema s ozljedama u unutarnjoj liniji, a najave susreta je za službene stranice Cibone dao trener Ivan Velić.

"Što se ekipe Budućnosti tiče znamo da je to tim koji je pravljen za velike stvari ove sezone i sigurno da imaju velike ambicije. Mi ćemo gledati prvenstveno da budemo puno bolji nego što smo bili protiv Zvezde, da podignemo nivo agresivnosti, probamo iskontrolirati skok i poboljšati obranu na pick and rollu. Pod tim okolnostima možemo tražiti svoju šansu za eventualnu pobjedu. Naravno da nam treba i dobar šuterski dan i ako se sve te stvari poslože možemo se nadati našoj pobjedi. Još smo u problemima s ozljedama. Ono što je sigurno je da nećemo imati Bilinovca koji je jako bitan, prvenstveno u obrambenom dijelu. Ovaj je tjedan "ispao iz stroja" Ljubičić, tako da ćemo biti i bez njega. Što je tu je, ovih 10 igrača koji budu dat će sve od sebe da dođemo do pobjede. U nedjelju odmah igramo i sa Šibenkom, mislim da je suludo da igramo dvije tako teške utakmice u dva dana. Nadam se da ćemo preživjeti ovaj vikend, prvenstveno mislim zdravstveno, da se nitko dodatno neće ozlijediti. Zbog ovakvog tempa, dvije utakmice u dva dana i slično, su se i događale ozljede koje imamo. Za Šibenik ne mogu znati ni u kojem ćemo sastavu nastupiti."

Dakle, nedostajat će visoki igrači Filip Bundović i Krešimir Ljubičić pa će veći teret morati ponijeti bekovska linija. Svoje viđenje predstojećih obaveza dao je svojevrsni vođa bekova, organizator igre Matic Rebec.

"Očekuje nas naporan vikend. Ekipa Budućnosti je jak protivnik, a mi ćemo se pokušati revanširati za poraz u Podgorici u prvom dijelu sezone. Kao što trener kaže, morat ćemo se prvenstveno držati svog dogovora i podići nivo agresivnosti. Imali smo se vremena pripremiti za ovu utakmicu, bit će teško nakon tako zahtjevnog meča putovati odmah za Šibenik, ali što je tu je. U Šibeniku svakako idemo na pobjedu."

Susret s Budućnosti je na rasporedu u subotu u 18 sati, dok će dan kasnije u isto vrijeme početi i utakmica na Baldekinu.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!