Rukomet

Bivši švedski reprezentativac: 'Ne znam jesam li ikada u životu gledao bolji rukometni meč'

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 24.01.2020.
Bivši švedski reprezentativac: 'Ne znam jesam li ikada u životu gledao bolji rukometni meč'
Foto: Pixsell

Strani mediji nižu pohvale Hrvatskoj zbog sjajnog i borbenog nastupa te pobjede protiv favorizirane Norveške...

Svenska Dagbladet ističe kako su Norvežani doživjeli pravi šok u Stockholmu gdje su očekivali pobjedu pa ispali.

"Šokantan poraz za Norvešku na Europskom prvenstvu. Bilo je to vrhunsko polufinale Europskog prvenstva koje je otvorilo finalni vikend pred 16 tisuća navijača u Tele 2 Areni u Stockholmu. Igrači i navijači plesali su između nade i očaja, drama u završnici donosila je naznaku o pobjedniku u nekoliko navrata, ali odgovor je stigao tek nakon dodatnih 20 minuta."

Makedonci su hvalili Hrvatsku, Ekipa je donijela naslov "Červar je genij, Duvnjak je vođa, Musa je heroj, a Hrvatska prvi finalist".

"Hrabra je Hrvatska prvi sudionik finala Europskog prvenstva nakon što je svladala favoriziranu Norvešku 29:28. Červar se još jednom dokazao kao rukometni genij koji je zadržao Norvešku na samo 28 golova u 80 minuta. Domagoj Duvnjak je vođa ove generacije, a Željko Musa heroj zadnjih trenutaka. Njegov gol tri sekunde prije kraja odveo je Hrvatsku u finale."

Marca će se tek baviti detaljnije Hrvatskom nakon što su Španjolci izborili prolazak u finale, ali osvrnula se i na ovaj dvoboj.

"Bila je to pobjeda momčadi predvođene Domagojem Duvnjakom koji se žrtvovao u obrani i vukao u napadu kada nikom nije išlo. Dobio je pomoć u drugom vrataru Mateju Ašaninu koji je zamijenio Šegu u zadnjih deset minuta i obranio dva sedmerca što se pokazalo vrlo bitnim."

Francuski L'Equipe podsjetio je kako ovaj rezultat ne ide u prilog Francuskoj u borbi za onu lakšu skupinu olimpijskih kvalifikacija.

"Sve se zakompliciralo od završnice regularnog dijela. Golmani su preuzeli glavnu riječ, Ašanin je obranio dva penala, a reprezentacije su uporno propuštale prilike završiti posao ranije. Za razliku od Svjetskog prvenstva 2017. godine kada je Norveška svladala ovog protivnika u produžetku, ovaj put je Hrvatska imala zadnju riječ. To baš i ne odgovara Francuzima koji su indirektno navijali za Norvešku kako bi dobila lakšu skupinu u kvalifikacijama za OI."

Švedski Aftonbladet također je pisao o "šoku koji je Norveška doživjela."

"Hrvatska izgubila šest uzastopnih polufinala i prvi put nakon deset godina je u velikom finalu. 'Ne znam jesam li ikada u životu gledao bolji rukometni meč. Dvije momčadi koje su gurale jedna drugu do limita, branile su svaki centimetar prostora', isticao je cijenjeni komentator Martin Frändesjö i bivši švedski reprezentativac."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!