Tenis

Polovičan uspjeh: Darija Jurak preokretom do osmine finala, poraz Nikole Mektića

Petar Jenjić • subota, 25.01.2020.
Polovičan uspjeh: Darija Jurak preokretom do osmine finala, poraz Nikole Mektića
Foto: Pixsell

U konkurenciji muških parova na Australian Openu upisao je Nikola Mektić koji je igrao s Wesleyjem Koolhofom, dok je Darija Jurak bila uspješna s Ninom Stojanović...

Uspješan nastup u drugom kolu ženskih parova imala je Darija Jurak sa Ninom Stojanović iz Srbije. U tri su seta bile bolje od Maddison Inglis i Kaylah Mcphee, završilo je 3:6, 6:3, 6:1.

Prvi set lakoćom je otišao na stranu Inglis i Mcphee koje su imale i dva breaka prednosti u jednom trenutku. Hrvatsko-srpska kombinacija smanjuje zaostatak, ali više od toga nije išlo.

U drugom su se setu dva puta našle u zaostatku od breaka, ali oba puta su se uspjele spasiti. Kod Rezultata 4:3 oduzele su servis protivnicama, a zatim ga lakoćom zaključili u svoju korist. Treći je set bio prilično jednosmjeran, a u njemu su Jurak i Stojanović izgubile tek jedan gem.

Do pobjede nije stigao Nikola Mektić koji je bio peti nositelj s Wesleyjem Koolhofom. Bolji su sa 7:5, 6:3 bili James Duckworth i Marc Polmans nakon sat i 25 minuta igre.

U prvom setu spasili su jedan break zaostatka, ali kod zaostatka 6:5 još su jednom izgubili servis. U drugom su setu peti nositelji poveli s 3:2 i servisom, no do kraja nisu dobili nijedan gem.

Australian Open, 2. kolo:
Darija Jurak/Nina Stojanović - Maddison Inglis/Kaylah Mcphee 3:6, 6:3, 6:1
James Duckworth/Marc Polmans - Wesley Koolhof/Nikola Mektić (5) 7:5, 6:3

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!