Tenis

Kyrgios ponovno namučio Nadala, Wawrinka u pet setova svladao Medvedeva

Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.01.2020.
Kyrgios ponovno namučio Nadala, Wawrinka u pet setova svladao Medvedeva

Danas smo gledali četiri meča osmine finala na Australian Opena. Najzanimljivije je bilo u meču Daniila Medvedeva i Stana Wawrinke gdje je nakon pet setova slavio Švicarac, kao i u dvoboju Rafaela Nadala i Nicka Kyrgiosa koji je završen pobjedom prvog nositelja...

Austrijanac Dominic Thiem nije imao prevelikih problema protiv Gaela Monfilsa kojeg je svladao sa 6:2, 6:4, 6:4 nakon sat i 52 minute igre.

Francuski tenisač ostao je bez prave šanse kroz cijeli meč. U prvom setu Thiem je napravio dva breaka, a u drugom i trećem po jedan break što je bilo i više nego dovoljno za pobjedu.

Do pobjede je nakon sat i 39 minuta igre stigao i Alexandar Zverev koji je bio bolji od Andreja Rubljeva sa 6:4, 6:4, 6:4. I u prvom, i u drugom i u trećem setu njemačkom je tenisaču bio dovoljan po jedan break kako bi u konačnici slavio.

Zato smo pravu dramu gledali u dvoboju Daniila Medvedeva i Stana Wawrinke, a u konačnici je do pobjede stigao švicarski tenisač u pet setova. Nakon tri sata i 29 minuta igre slavio je sa 6:2, 2:6, 4:6, 7:6, 6:2.

U prvom setu dominirao je Wawrinka, dok su sljedeća dva u potpunosti otišla na stranu četvrtog igrača svijeta koji nije dopustio nijednu break šansu protivniku.

U četvrtom setu tek je Švicarac imao jednu break šansu, a s obzirom na to da ju nije iskoristio, gledali smo 13. igru. U njoj je dominirao i dobio ga sa samo dva izgubljena poena. U konačnici, u petom setu, napravio je break na početku, spasio tri break lopte nešto kasnije, a zatim još jednom oduzeo servis Rusu te stigao do pobjede.

Sjajan meč odigrali su Rafael Nadal i Nick Kyrgios, a kao pobjednik je izašao prvi igrač svijeta koji je slavio sa 6:3, 3:6, 7:6, 7:6 nakon tri sata i 42 minute igre.4

Po jedan break vidjeli smo u svakom od prva dva seta. Prvi je otišao na stranu Nadala, a drugi na stranu Kyrgiosa. U trećem nije bilo oduzimanja servisa, a nakon dramatičnog je tie-breaka s 8:6 slavio Nadal.

U trećem gemu četvrtog seta Španjolac je napravio break i čuvao ga do servisa za meč, međutim, Australac se vratio i izborio tie-break. Međutim, niti u novoj 13. igri nije uspio izaći kao pobjednik.

Australian Open, osmina finala:
Dominic Thiem - Gael Monfils 6:2, 6:4, 6:4
Alexander Zverev - Andrej Rubljev 6:4, 6:4, 6:4
Stan Wawrinka - Daniil Medvedev 6:2, 2:6, 4:6, 7:6 (2), 6:2
Rafael Nadal - Nick Kyrgios 6:3, 3:6, 7:6 (6), 7:6 (4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!