Nogomet

Leicester porazio Dinamo II i izbacio ga iz Premier League International Cupa

Jan Šneler • ponedjeljak, 27.01.2020.
Leicester porazio Dinamo II i izbacio ga iz Premier League International Cupa
Foto: Pixsell

Prošle sezone Dinamo II je na Premier League International Cupu došao do samog finala gdje je poražen od Bayerna, ali ove sezone završio je put već u grupnoj fazi...

Nažalost, Dinamo II nije uspio izboriti nokaut fazu Premier League International Cupa. U trećem i odlučujućem kolu, Modri su poraženi od Leicestera U23 s 2:1 te s tri boda zaključuju grupnu fazu. Dinamo II je uspio poraziti Villarreal B u prvom kolu s 2:1, ali je nesretno poražen od Arsenala U23 s 3:2 pogotkom u posljednjoj minuti nadoknade.

Dinamo je vrlo rano stigao u vodstvo. Već u 22. minuti Leon Šipoš zabio je za prednost Modrih, ali nažalost Leicester je vrlo brzo izjednačio. Pogodak je postigao Wright.

Dinamu je trebala pobjeda od dva pogotka razlike da izbori prolaz dalje jer su Monaco II i West Ham U23 imali +2 gol razliku. U tim trenucima Dinamo je imao 5:5. Nažalost, premda su pokušali doći do željenog ishoda, Modri su ponovno posrnuli u 59. minuti kada je Wright drugim pogotkom zapečatio sudbinu zagrebačke momčadi.

Nije niti Englezima bilo svejedno jer im je trebala još veća pobjeda koju jasno nisu uspjeli ostvariti. Od preostalih momčadi, u nokaut fazu kao prvoplasirani idu Arsenal U23, Wolfsburg II, Benfica B, Swansea U23, PSG II i Derby County U23 te West Ham U23 i Monaco II.

Bez obzira na nešto slabiji rezultat u odnosu na prošlu godinu, Dinamo II ponovno je pokazao lijepu sliku hrvatskog nogometa. Od 24 momčadi, svega njih pet nalazi se van Liga petica. To su dva nizozemska i dva portugalska kluba te zagrebački Dinamo.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!