Tenis

Federer hodao po rubu, spasio sedam meč lopti i prošao u polufinale

Mihaela Bradovski • utorak, 28.01.2020.
Federer hodao po rubu, spasio sedam meč lopti i prošao u polufinale

U prvom susretu četvrtfinala muškog dijela Australian Opena, Roger Federer svladao je u pet setova Tennysa Sandgrena i to uz spašenih čak sedam meč lopti...

Sjajan meč odradili su Roger Federer i Tennys Sandgren. Amerikanac koji je na Australian Openu igrao najbolje mečeve u svojoj karijeri, imao je Federera na konopcima, ali nije izdržao.

U četvrtom setu Švicarac je hodao po rubu. Sandgren je imao sve u svojim rukama, ali Federer se uspio izvući i vratio se u meč te na kraju u petom setu ipak slavio.

"Morate imati sreće u takvim trenucima, kada se suočavate sa sedam meč lopti, nemate kontrolu. Samo sam se nadao kod svake meč lopte da neće pogoditi winner, bilo je važno zadržati lopticu u terenu i nadati se promašaju. Imao sam nevjerojatnu sreću i nakon toga meč je krenuo ispočetka", govorio je Federer.

Federer je dobio prvi set sa 6:3 da bi naredna dva izgubio sa 6:2. U četvrtom se suočio s tri meč lopte kod 5:4, zatim je Sandgren imao 6:3 u tie-breaku, ali sve je uspio prokockati.

Kada je uzeo tie-break s 10:8, Federer je u petom setu zaigrao puno bolje i s puno samopouzdanja te je odnio pobjedu sa 6:3.

Sandgren je pogodio 27 aseva, imao je 73 winnera i 53 neprisiljene, a s druge strane Federer 44 winnera i 56 neprisiljenih.

U polufinalu će igrati protiv Miloša Raonića ili Novaka Đokovića.

Australian Open, četvrtfinale:
Roger Federer (Švicarska, 3) - Tennys Sandgren (SAD) 6:3, 2:6, 2:6, 7:6(8), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!