Rukomet

Poznat raspored kvalifikacija za OI: Hrvatska otvara s domaćinom Francuskom

Sportnet • utorak, 28.01.2020.
Poznat raspored kvalifikacija za OI: Hrvatska otvara s domaćinom Francuskom
Foto: Pixsell

Nakon završetka Europskog i Afričkog prvenstva poznati su svi sudionici, odnosno sva tri domaćina olimpijskih kvalifikacija za Tokio. Svi turniri igraju se od 17. do 19. travnja 2020. godine...

Kao što je poznato, Hrvatska se nalazi u skupini s Francuskom koja je domaćin jedne kvalifikacijske skupine, najugodnijim iznenađenjem Europskog prvenstva Portugalom i drugoplasiranom reprezentacijom s prvenstva Afrike, Tunisom. Igra se klasičnim turnirskim sistemom, svatko sa svakim, a dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu na Olimpijske igre u Tokiju koje se održavaju od 24. srpnja do 09. kolovoza 2020. godine.

Igrat će se u Parizu, odnosno dvorani AccorsHotel (nekada poznatijoj kao Bercy), a raspored za Hrvatsku iznimno je težak. Naime, u prva dva dana igra se s nominalno najtežim suparnicima, pa tek onda s nešto „lakšim“ Tunisom.

Točna satnica turnira bit će poznata nakon dogovora između IHF-a, domaćina i vlasnika televizijskih prava.

Domaćini dva preostala turnira su Norveška (Trondheim) u čijoj skupini igraju još Brazil, Čile i Južna Koreja, odnosno Njemačka (Berlin) gdje će uz domaćina nastupati Švedska, Slovenija i Alžir.

Raspored:
17. travnja 2020: Francuska - Hrvatska
18. travnja 2020: Hrvatksa - Portugal
19. travnja 2020: Hrvatska - Tunis

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!