Košarka

Tofaš pobjedom na pragu četvrtfinala, Venezia poražena od Promitheasa

Matej Kačan • utorak, 28.01.2020.
Tofaš pobjedom na pragu četvrtfinala, Venezia poražena od Promitheasa
Foto: Pixsell

Odigrane su prve dvije utakmice četvrtog kola Top 16 faze Eurokupa, a važnu pobjedu ostvario je turski Tofaš koji je na pragu četvrtfinala...

Nastavljaju se utakmice Top 16 faze Eurokupa. Večeras su odigrane dvije četvrtog kola, a do uvjerljivih pobjeda stigli su Tofaš i Promitheas. Obje momčadi trenutno drže vodeće pozicije u skupini F i H, ali turska momčad definitivno je puno bliža četvrtfinalu.

Tofaš je sve dvojbe razriješio u drugoj četvrtini. Gosti su se dobro držali u uvodnih deset minuta, ali u nastavku su potpuno potonuli. To je donijelo turskom sastavu prednost od 18 poena na poluvremenu. Jasno je da je s takvim minusom teško nešto očekivati u drugom dijelu i iznenađenja nije bilo.

Turci su slavili s uvjerljivih 91:76 uz 20 poena Devina Williamsa te Riona Browna. Kod Joventuta najbolji su bili Nenad Dimitrijević i Luke Harangody koji su postigli po 15 koševa.

Iznenađenje je priredio grčki Promitheas koji je prilično glatko slavio na gostovanju u Veneciji protiv istoimenog domaćina. Ova pobjeda važna je Grcima jer su ispravili poraz iz prošlog kola kada je Venezia slavila sa 68:70. Večeras te napetosti nije bilo, a značajno je tome pridonio katastrofalni šut domaćina. Za tri poena šutirali su očajnih 1/21 (4.8%).

Gosti su već na odmoru imali +14, a u posljednju dionicu ušli su s vodstvom 54:36 i bilo je prilično jasno da Venezia ne može doći do slavlja. Svega pet igrača upisivalo se u listu strijelaca kod gostiju, a uvjerljivo najbolji bio je Loukas Mavrokefalidis s 28 koševa i 13 skokova. Kod domaćih, Jeremy Chappell postigao je 12 poena.

Eurokup, Top 16, 4. kolo:
Tofaš - Joventut 91:76
Venezia - Promitheas 52:70

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!