Rukomet

Vori: 'Da nam je netko prije turnira ponudio polufinale, svi bi objeručke prihvatili'

Petar Jenjić • srijeda, 29.01.2020.
Vori: 'Da nam je netko prije turnira ponudio polufinale, svi bi objeručke prihvatili'
Foto: Pixsell

Igor Vori smatra da je osvojeno drugo mjesto na Europskom prvenstvu veliki uspjeh te je dodao kako neće biti nimalo lako u kvalifikacijama za Olimpijske igre...

Direktor reprezentacije Igor Vori gostovao je na HRT-u te kazao kako će trebati još malo vremena kako bi se mogla napraviti neka dublja analiza nastupa rukometaša na Europskom prvenstvu.

"Dojmovi se još nisu slegli, prerano je još. Kako ne bismo bili zadovoljni? Vratili smo se s medaljom i bili u finalu. Za neku dublju analizu trebamo još malo vremena. Sigurni smo da ćemo nakon svega doći do onog zaključka da nam je netko prije turnira ponudio polufinale, svi bi objeručke prihvatili. Bogu hvala, ušli smo na kraju u željeno finale. Nismo ni svjesni kakav smo uspjeh napravili za hrvatski rukomet i Hrvatsku."

Polufinale protiv Norveške i dva produžetka, bili su jako iscrpljujući za igrače.

"Igrači su nakon susreta bili na nuli, trebalo je prije svega pripremiti ih fizički na finale. Ono što su prošli u tih 80 minuta je nevjerojatno. Borba, entuzijazam i karakter koji su pokazali iziskuje dosta snage. Nakon dana pauze u susretu protiv Španjolske, nedostajale su nijanse da pobjeda dođe na našu stranu. 30 sekundi prije kraja poveli su s dva razlike i bilo je gotovo. Vjerovali smo cijeli susret, vodili s 19:18, ali bili su svježiji i spretniji."

Pred Hrvatskom su sada kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

"Igramo u skupini koja ne može biti teža. Francuska kao domaćin, Portugal i Tunis. Dvije ekipe idu dalje, neće biti lagano" dodao je Vori.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!