Tenis

Čeka nas okršaj u finalu: Thiem nakon preokreta svladao Zvereva

Petar Jenjić • petak, 31.01.2020.
Čeka nas okršaj u finalu: Thiem nakon preokreta svladao Zvereva

Dominic Thiem izborio je finale Australian Opena i dvoboj protiv Novaka Đokovića nakon što je u četiri seta bio bolji od Alexandera Zvereva...

Danas smo saznali i tko će stajati s druge strane mreže Novaku Đokoviću u finalu Australian Opena. To će biti Dominic Thiem koji je u četiri seta bio bolji od Nijemca Alexandera Zvereva.

Meč je završio sa 3:6, 6:4, 7:6, 7:6 nakon tri sata i 34 minute igre, a Thiemu će ovo biti prvo finale u Melbournoeu, a treće na Grand Slamovima. Oba prethodna finala izgubio je na Roland Garrosu od Rafaela Nadala.

U prvom su setu oba tenisača krenula s breakom, nakon čega je bilo izjednačeno do 3:3. Uslijedila su dva uzastopna breaka Zvereva koji tako dobiva prvi set. U drugom je Thiem prvi stigao do breaka za 2:1, Zverev se uspio vratiti na 3:3, ali Austrijanac odmah uzvraća novim oduzetim servisom.

Po jedan break vidjeli smo u trećem setu koji je stigao do tie-breaka. U 13. igri dominirao je Thiem koji je poveo s 3:0, a u konačnici slavio sa 7:3. Četvrti set nije donio nijedan break, ali austrijski tenisač ponovno je bio bolji u tie-breaku gdje je izgubio samo poen više nego u prethodnom.

Protiv Đokovića je do sada igrao deset puta, a srpski tenisač vodi sa 6-4. Međutim, posljednja dva meča dobio je upravo Thiem.

Australian Open, polufinale:
Dominic Thiem - Alexander Zverev 3:6, 6:4, 7:6 (3), 7:6 (4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!