Zimski sportovi

Istok Rodeš upisao dvije uvjerljive pobjede u FIS slalomima u Kranjskoj Gori

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.02.2020.
Istok Rodeš upisao dvije uvjerljive pobjede u FIS slalomima u Kranjskoj Gori
Foto: Pixsell

Nakon nekoliko slabijih nastupa u Svjetskom kupu, Istok Rodeš je iskoristio vikend za nastup u dva FIS slaloma koja su bila na rasporedu u Kranjskoj Gori i u oba je uvjerljivo slavio...

Pad forme i samopouzdanja kod Istoka Rodeša doveli su do slabijih rezultata u Svjetskom kupu i donesena je odluka za nastup u dva slaloma u Kranjskoj Gori na FIS natjecanju koje je bilo na rasporedu ovog vikenda.

Rodeš je bio daleko najuglednije ime te je glatko slavio oba dana. Još mu je konkurencija oba dana nakon prve vožnje bila za petama, u nedjelju je čak imao isto vrijeme prve vožnje kao Japanac Yohei Koyama, ali kada su u drugoj vožnji uvjeti postajali teži i ozbiljniji, Rodeš je bio nedodirljiv.

Prvog dana natjecanja odnio je pobjedu sa sekundom i četiri stotinke boljim vremenom nego Austrijanac Moritz Opetnik dok je Koyama bio treći. Najbolji Hrvat nakon Rodeša bio je Dario Komšić na 19. mjestu.

Dan kasnije Rodeš je bio još uvjerljiviji i slavio je sa sekundom i 87 stotinki prednosti ispred Austrijanca Christopha Meissla. Na 11. mjestu bio je William Petanjko.

Nastupile su i skijašice, a jedina hrvatska predstavnica bila je Ida Štimac. Prvog dana pobjedu je odnijela Ana Bucik dok je Štimac završila na petom mjestu, a drugoj dana pobjedu je odnijela Nevena Ignjatović, a Štimac nije završila prvu vožnju.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!