Tenis

Đoković ponovno prvi igrač svijeta, Ćorić na rubu ispadanja iz Top 30, a Vekić ispala iz Top 20

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.02.2020.
Đoković ponovno prvi igrač svijeta, Ćorić na rubu ispadanja iz Top 30, a Vekić ispala iz Top 20

Nakon završenog Australian Opena, došlo je do promjena na ATP i WTA ljestvici. Kod tenisača Novak Đoković vratio se na vrh ljestvice, a Hrvatska je vrlo blizu toga da ostane bez igrača među 30 najboljih...

Nakon što je osvojio Australian Open, Novak Đoković vratio se na vrh ATP ljestvice. Đoković je zamijenio mjesta s Rafaelom Nadalom koji je pao na drugo mjesto, a u Top 10 mjesta su zamijenili i Dominic Thiem i Daniil Medvedev pri čemu je Austrijanac skočio na četvrto mjesto.

Za tri mjesta nazadovao je Roberto Bautista Agut koji je tako ispao iz Top 10 te je u njega promoviran na deseto mjesto David Goffin.

Što se tiče hrvatskih tenisača, Borna Ćorić pao je za dva mjesta i sada je 30. igrač svijeta s istim brojem bodova kao Cristian Garin koji je iza njega. Marin Čilić napredovao je za dva mjesta i došao je na 37. poziciju. Blagi skok na ljestvici bilježi i Ivo Karlović koji je napredovao za tri pozicije i sada je 121. igrač svijeta.

Kod tenisačica najveći skok u Top 10 napravila je očekivano Sofia Kenin koja je napredovala za osam pozicija i došla do renkinga karijere na sedmo mjesto. Simona Halep i Karolina Pliškova zamijenile su pozicije te je Rumunjka ponovno druga na svijetu. Veliki pad upisala je Naomi Osaka koja je šest mjesta lošije plasirana i sada je deseta igračica svijeta. Na vrhu je i dalje Ashleigh Barty.

Hrvatice su upisale pad u poretku pa je tako Petra Martić jedno mjesto slabije plasirana i sada je 15. igračica svijeta, a Donna Vekić pala je za tri pozicije na 23. mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!