Košarka

Zubac solidan u pobjedi Clippersa, Sunsi bez Šarića lako poraženi kod Netsa

Petar Jenjić • utorak, 04.02.2020.
Zubac solidan u pobjedi Clippersa, Sunsi bez Šarića lako poraženi kod Netsa

Ivica Zubac odigrao je solidnu utakmicu u pobjedi svojih Los Angeles Clippersa protiv San Antonio Spursa, dok su Brooklyn Netsi bez Kyrieja Irvinga bez većih poteškoća svladali Phoenix Sunse, za koje nije nastupio Dario Šarić...

Brooklyn Netsima ide jako dobro ove sezone bez Kyrieja Irvinga, a tako je bilo i noćas kada su svladali Phoenix Sunse sa 119:97. Nakon prvog poluvremena Netsi su vodili s tri razlike (55:52), da bi u trećoj četvrtini stvorili razliku. Uoči zadnjih 12 minuta imali su vodstvo 90:73, a prednost su sačuvali do kraja.

Jako dobro odigrao je Caris LaVert s 29 poena i sedam asistencija, dok je Joe Harris dodao 16 poena.

Najbolji je kod Sunsa bio Deandre Ayton s 25 poena, 17 skokova i pet asistencija. Dario Šarić zbog problema s gležnjem niti noćas nije nastupio.

Pobjedu su u završnici osigurali Los Angeles Clippersi koji su sa 108:105 bili bolji od San Antonio Spursa. Tri minute prije kraja Spursi su vodili sa 102:97, međutim, Clippersi su to okrenuli za vodstvo 106:102. Do kraja su prednost uspjeli sačuvati.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Kawhi Leonard s 22 poena, šest skokova i sedam asistencija. Ivica Zubac dodao je devet poena (3/5 za dva, slobodna bacanja 3/4) i osam skokova za 23 minute u igri.

Spurse je predvodio LaMarcus Aldridge s 27 poena, devet skokova i pet asistencija, DeMar DeRozan dodao je 26 poena i pet skokova.

NBA:
Brooklyn Nets - Phoenix Suns 119:97
LA Clippers - San Antonio Spurs 108:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!