Nogomet

Bjelica: 'Ne obaziremo se na protivnika, gledamo kako ćemo mi biti na maksimalnoj razini'

Branimir Korać • utorak, 04.02.2020.
Bjelica: 'Ne obaziremo se na protivnika, gledamo kako ćemo mi biti na maksimalnoj razini'
Foto: Pixsell

Nenad Bjelica potpuno je fokusiran na Dinamo i ne zamara se Rijekom. Svjestan je da će Dinamo imati najviše šanse ako bude igrao kao - Dinamo...

Nenad Bjelica priprema svoju momčad za ono što je očekuje u srijedu u Rijeci. Očekuje tešku utakmicu, ali i dobar nastup svoje momčadi.

"Mi se ne obaziremo na protivnika i njihovu ekipu, gledamo na to da mi budemo na maksimalnoj razini. Očekivanja su prolazak u polufinale Kupa iako je na Rujevici uvijek teško, atmosfera je dobra i teško je igrati, međutim u zadnjoj utakmici tamo smo pokazali da možemo protiv njih i nadam se da će tako biti i sutra."

Bjelica se ne zamara riječkim problemima s ozljedama, ali i vjeruje da ima dovoljno širok kadar da nadoknadi one koji njemu nedostaju.

"Isto tako kao što ne vodimo brigu o protivniku i tko će mu igrati, imamo dovoljno velik kadar da svakog od onih koji nam nedostaju zamijenimo. Vjerujem da će oni koji dobiju priliku dobro reagirati i pobijediti."

Rijeka je na startu nastavka sezone poražena uz lošu igru protiv Lokomotive.

"Dvoboj s Lokomotivom definitivno nije realna slika Rijeke. Oni su puno bolji nego što su pokazali protiv Lokomotive. Dobro su završili polusezonu s četiri pobjede i jednim porazom protiv nas na Maksimiru, ali to je ekipa koja ima jasne konture i jasnu viziju igre. Znamo što nas tamo čeka."

Prošlosezonsko finale Kupa bilo je sretno za Rijeku koja je bila bolja od Dinama, ali nakon toga Modri su uz dodatni motiv bili bolji.

"Mislim da smo i u Superkupu i u dvije utakmice u prvenstvu protiv Rijeke pokazali koliko nam je bio bolan taj poraz i koliko smo bili motivirani. Tako će biti i sutra, vjerujem da će moji igrači pokazati da su bolji i da će proći u polufinale."

Tko Dinamu nedostaje?

"Atiemwen, Ademi, Kulenović te Marin nisu na raspolaganju kao niti od svježe ozlijeđenih Ivanušec, a u kadar se vraća Perić koji je odradio kaznu žutih kartona."

Ovo je važna utakmica, ali ništa manje bitna od narednih, tvrdi Bjelica.

"Nama je svaka sljedeća utakmica najvažnija u ovoj sezoni. Maksimalno smo fokusirani na svaku sljedeću utakmicu koja dolazi i želimo pobijediti."

Bura bi mogla stvarati dosta problema.

"Bože moj, kako njima, tako i nama. Vjerujem da ćemo se uspjeti prilagoditi na vrijeme i na teren kakav god bude."

VAR je stigao u HNL, a Bjelica nije posebno komentirao njegovo uvođenje.

"Ne komentiram suđenje pa neću ni VAR, davno sam rekao svoje mišljenje o njemu. Meni je najveći problem VAR-a oduzimanje emocija, čekanje odluka, zabiješ gol i veseliš se pa razmišljaš hoćeš li se još jednom veseliti ili tugovati... Naravno da će se smanjiti broj pogrešaka, ali nećemo ih iskorijeniti."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!