Košarka

Sjajni Šamanić zatrpao koš Agua Calientea i vodio Austin do preokreta nad Clippersima

Matej Kačan • utorak, 04.02.2020.
Sjajni Šamanić zatrpao koš Agua Calientea i vodio Austin do preokreta nad Clippersima
Foto: Pixsell

Nastavlja se natjecanje u razvojnoj NBA G-ligi, a u ranom terminu u utorak su Austin Spursi preokretom pobijedili Agua Caliente Clipperse. Završilo je 114:103, a 28 poena u pobjedi Spursa je postigao Luka Šamanić...

Sjajne vijesti iz NBA G-lige koje se vežu uz Luku Šamanića više nisu nikakva novost ni iznenađenje. Spursi se očito brinu za razvoj svog mladog potencijala pa Šamaniću daju sve ovlasti u Austinu uz povremene pozive u prvu ekipu.

Šamanić je prije utorka i utakmice protiv filijale LA Clippersa bio na ionako sjajnim prosjecima od 14.7 poena i osam skokova za 28 minuta, a u pobjedi i preokretu protiv Agua Calientea je mlado hrvatsko krilo jednostavno eksplodiralo.

U prvoj četvrtini koju su Clippersi dobili s 36:28 te u drugoj u kojoj je počeo povratak Spursa je Šamanić bio jedan od rijetkih raspoloženih koji su držali Austin na životu i na tek poenu zaostatka nakon dvije četvrtine.

Preokret u trećoj dionici su iznijeli neki drugi poput Dedrica Lawsona i Quinndaryja Weatherspoona, ali je Šamanić opet preuzeo uzde ekipe u razbijanju protivnika u posljednjoj dionici. Spursi su slavili s 114:103, a Šamanić je dominirao s 28 poena (10/20 iz igre, 2/6 za tricu i 3/4 iz slobodnih bacanja) uz sedam skokova i dva dodavanja za 32 minute na terenu.

Pratio ga je Lawson s 18 poena i 14 skokova, dok su krilni igrači dominirali kod protivnika pa je tako Donte Grantham ubacio 28 poena uz 14 skokova, dok je poen manje ubacio James Palmer Jr.

Šamanić je do ovog susreta s 14.7 poena bio četvrti strijelac ekipe Austin Spursa koji su sa 17-13 omjeru na četvrtom mjestu Zapadne konferencije razvojne G-lige.

NBA G-liga:
Austin Spurs - Agua Caliente Clippers 114:103

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina05.02.2020. u 01:17
    Šamanić je dominirao s 28 poena (10/20 iz igre, 2/6 za tricu i 3/4 iz slobodnih bacanja) - fale vam 3 poena. po ovome ispada da je zabio 8 dvica, 2 trice i 3 slobodna bacanja
    pikepiletina