Rukomet

Duvnjak: 'Nadamo se da ćemo otići na Olimpijske igre i tako omogućiti Červaru lijep oproštaj'

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.02.2020.
Duvnjak: 'Nadamo se da ćemo otići na Olimpijske igre i tako omogućiti Červaru lijep oproštaj'
Foto: Pixsell

Hrvatski rukometaši završili su s obvezama u reprezentaciji i već su po svojim klubovima. Domagoj Duvnjak kao aktualni MVP Europskog prvenstva već danas će biti u akciji s Kielom protiv Vardara...

Domagoj Duvnjak predvodio je Hrvatsku na Europskom prvenstvu, odigrao je sjajno, odnio titulu MVP-a i jedino što žali za tim najsjajnijim odličjem.

"Osvojili smo srebro, a ne izgubili zlato. Prije početka turnira nismo bili među velikim favoritima i nisu nas vidjeli u finalu, ali imali smo svoj put i bili koncentrirani na svaki sljedeći meč. Naravno, ovaj poraz u finalu jako boli jer Hrvatska nikada nije osvojila zlato na Europskom prvenstvu, a bili smo jako blizu. No moramo reći i da je Španjolska odradila sjajno finale i kompletan turnir."

Duvnjak ističe kako su igrači htjeli Lini Červaru pokloniti zlato za oproštaj od reprezentacije te se prisjeća dočeka u Zagrebu.

"Lino je napravio puno za hrvatsku rukomet i htjeli smo mu pokloniti to zlato. Nadamo se da ćemo otići na Olimpijske igre i tako mu omogućiti lijep oproštaj, ali znamo da ćemo se morati namučiti da dođemo tamo preko Francuske, Portugala i Tunisa. Nakon finala u Stockholmu odmah smo otputovali za Zagreb gdje smo dan kasnije imali sjajan doček na glavnom trgu. Tamo smo prošli kroz pravu euforiju, ovo nam je prvo finale nakon deset godina i ljudi su bili jako sretni."

Duvnjakov odmor trajao je vrlo kratko i svega nekoliko dana nakon dočeka u Zagrebu, već je bio na parketu.

"Već u srijedu sam letio iz Zagreba za Hamburg i izravno iz zračne luke otišao sam u dvoranu na test dvoboj protiv HSV-a. No osjećam se dobro i nisam više umoran. Sretan sam što sam se vratio bez ozljeda i nadam se da će tako ostati i u nastavku sezone. Za Kielove igrače je normalno da se vraćaju s medaljama s velikih natjecanja. Prošle godine braća Landin vratila su se kao svjetski prvaci. Naravno da su mi suigrači čestitati, ova medalja mi puno znači, došla je četiri godine nakon zadnje bronce u Poljskoj."

Duvnjak će u akciji biti već danas kada Kiel igra protiv Vardara u Ligi prvaka.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!