Košarka

Josipa Pavić vodila Trešnjevku do treće pobjede u WABA ligi

Matej Kačan • srijeda, 05.02.2020.
Josipa Pavić vodila Trešnjevku do treće pobjede u WABA ligi
Foto: Pixsell

Košarkašice Trešnjevke došle su do tek treće pobjede u ovosezonskom izdanju WABA lige. U utakmici 15. kola hrvatske su košarkašice bile bolje od Banovića s uvjerljivih 97:74...

Košarkašice Trešnjevke nikako ne igraju dobro u ovosezonskoj WABA ligi, ali su nakon niza poraza večeras ipak uspjele doći do pozitivnog rezultata. U maloj dvorani Doma sportova s uvjerljivih je 97:74 poražena gostujuća ekipa Banovića.

Od početka su domaće igračice održavale sigurno vodstvo koje je polako raslo pa je tako nakon prve dionice bilo 25:21, dok je na poluvremenu rezultat narastao do dvoznamenkastih 45:35. Najveći dio posla ipak je obavljen u napadački dobroj posljednjoj dionici u kojoj je Trešnjevka postigla čak 29 poena pa je razlika narasla do velikih +23 za konačnih 97:74.

Gostujuću ekipu je pokopala loša trica s koje su igračice Banovića gađale tek 5/30, dok e Trešnjevka do pobjede došla ponajviše dominacijom pod obručima i u skoku. Zato je pobjednice predvodila Josipa Pavić sa sjajnih 22 poena te 15 skokova, od čega čak devet napadačkih.

17 je dodala Anđela Katavić, dok je kod poražene ekipe čak 27 ubacila Nikolina Delić. Trešnjevka je i nakon ove pobjede posljednja s 3-11 omjerom, ali i utakmicom manje od ostalih ekipa jer ima odigrati zaostalu utakmicu protiv Budućnosti. Banovići su na šestom mjestu, ali s tek pobjedom viška ispred posljednje ekipe.

Trešnjevka će s Budućnosti igrati 12. veljače, dok su utakmice 16. kola na rasporedu tjedan dana kasnije.

WABA liga, 15. kolo:
Trešnjevka - Banovići 97:74

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10805.02.2020. u 23:29
    gosp. Kacan....samo da vas podsjetim....Tresnjevka je prosle sezone na kraju imala skor 0/14,znaci 3/14 6kola prije kraja je oho...najbolja sezona u ovoj ligi im je bila 17/18. ...sa 6 pobjeda,,,,ali tu su jos bile Karla Erjavec i Lucija Kostic ....nakon njihovog odlaska u SAD ekipa se nikada nije... [više na forumu]
    narada108