Rukomet

Njemački rukometni savez uručio otkaz Prokopu i imenovao Gislasona za novog izbornika

Branimir Korać • četvrtak, 06.02.2020.
Njemački rukometni savez uručio otkaz Prokopu i imenovao Gislasona za novog izbornika
Foto: Davor Sajko

Iako su odmah nakon Europskog prvenstva ljudi iz Njemačkog rukometnog saveza uvjeravali kako će s Christianom Prokopom u kvalifikacije za Olimpijske igre, ipak je došlo do preokreta te mu je uručen otkaz...

Christian Prokop sada je već bivši izbornik njemačke rukometne reprezentacije. Može se reći kako je takva odluka ipak očekivana, bez obzira na izjave koje su dolazile iz saveza nakon Europskog prvenstva.

Samo imenovanje Prokopa na mjesto izbornika predstavljalo je veliko iznenađenje, a rezultati pod njegovim vodstvom nisu bili na onoj razini na kojoj se očekivalo kao niti sama igra.

Javnost je bila nezadovoljna, Njemačka ima vrlo tešku skupinu u kvalifikacijama za Olimpijske igre gdje mora iza sebe ostaviti ili Švedsku ili Sloveniju stoga su u Savezu išli na provjerenije ime.

Novi izbornik bit će Islanđanin Alfred Gislason koji je 11 godina vodio Kiel, a prije toga bio je trener i Magdeburga. U razdoblju od 2006. do 2008. godine bio je i izbornik Islanda.

Gislason je iskusan i kvalitetan stručnjak koji zna kako se osvajaju trofeji te se Nijemci nadaju boljim danima s njim na klupi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • h-tomek07.02.2020. u 10:03
    Rezultati možda na zadnjem ili zadnja dva nisu bili u skladu s očekivanjima i eventualno mogućnostima, ali oni su s Prokopom kao izbornikom bili europski prvaci kada to apsolutno nitko nije očekivao. Na ovom prvenstvu im je nedostajao pravi srednji vanjski i organizator. Da nisu imali onakav... [više na forumu]
    h-tomek