Nogomet

Naletilić: 'Šutalo je bio samo manje medijski eksponiran, Atalanta je napravila strašan posao'

Matej Kačan • petak, 07.02.2020.
Naletilić: 'Šutalo je bio samo manje medijski eksponiran, Atalanta je napravila strašan posao'
Foto: Pixsell

Hrvatski nogometni menadžer Marko Naletilić se u razgovoru za Sportske novosti osvrnuo na prijelazni rok u HT Prvoj ligi te je dao svoj sud o izlaznim transferima najvećih hrvatskih klubova...

Jedan od najpoznatijih hrvatskih agenata Marko Naletilić je u razgovoru za Sportske novosti prokomentirao izlazni prijelazni rok hrvatskih prvoligaša. Naletilić pod svojom agencijom drži između ostalih i Marija Pašalića, Marka Pjacu i Danijela Subašića, a sam ne vidi problem u odlasku nekih mladih talenata iz HNL-a.

"To se uvijek događalo kod nas, ne vidim tu neki problem, jer doći će neki novi mladi igrači. Bar je kod nas bazen dosta dobar, što se tiče mladih i kvalitetnih igrača. Ne vidim neke različitosti u ovom prijelaznom roku u odnosu na ranije. Istina, otišao je Olmo iz Dinama, ali su oni na njegovu mjestu već planirali zamjenu u Luki Ivanušecu, imaju i Lovru Majera koji sada može dobiti veću minutažu, a radi se isto o ekstra talentu."

Osim Dinama, izlaznih transfera bilo je i u Hajduku u kojem nikad nije mirno i uvijek se događaju nekakve promjene.

"Hajduku je otišao Bradarić koji je dobar igrač na poziciji zadnjega veznoga, taktički je jako dobar, igrao je na Svjetskom prvenstvu, ima iskustva iz Cagliarija u Serie A, ali nije igrač kojega Hajduk u dogledno vrijeme ne može zamijeniti. Do ljeta će možda biti nezamjenjiv, ali nakon ljeta ne, a on je ionako bio na posudbi. Hajduk uvijek izbacuje talente, samo novu ekipu, Tudora i Stanića, treba pustiti da rade, dati im duži rok, jer se na kratko ne može ništa napraviti. Puno iskusniji ljudi od njih ne bi to uspjeli."

Naletilić smatra da je kvaliteta lige ostala na sličnoj razini i nakon odlazaka nekih jačih imena.

"Ne mislim da se zbog ovoga prijelaznoga roka liga nešto specijalno oslabila. Realno je jedini ekstra igrač koji je otišao Olmo, zatim Bradarić, pa Šutalo koji će nedostajati Osijeku. Ali on je momak koji je tek sad odigrao prvoligašku sezonu. Tek je krenuo, a već je otišao. Naći će se zamjene za njih. Ne kažem da će Osijek imati odmah stopera kvalitete Šutala. Da je on ostao u Osijeku dvije-tri godine, što nije realno, onda bi se mogao smatrati kao netko tko je nezamjenjiv. Razvijat će se sad negdje drugdje. Olmo je bio dugo u Dinamu, Bradarić i nije na Poljudu."

Jedno veliko iznenađenje bio je transfer Boška Šutala u Atalantu za veliki novac. Mnoge je to iznenadilo jer Šutalo i nije baš dobro poznato ime u široj javnosti.

"On je jedan od najboljih mladih igrača u Hrvatskoj, definitivno. Samo što je bio u Osijeku i bio je manje medijski eksponiran, a mislim da je Atalanta napravila strašan posao s njim. Nadam se da će razviti u igrača kakav bi mogao biti."

Vruća tema svakako je Hajduk s Igorom Tudorom, a iskusni menadžer smatra da je Hajduku potrebno samo malo strpljenja i vremena za dobar rezultat.

"Najveće pojačanje za Hajduk je Tudor i ta njegova ekipa s meni izuzetno dragim mojim bivšim igračem Stanićem. Treba ih pustiti da naprave projekt. Uzmimo primjer Milana, prvih šest mjeseci je bio fijasko, tek se sada počinje oporavljati i to dovođenjem Ibrahimovića. U nogometu je bitan proces, ne možeš neka stvari preko noći promijeniti."

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!