Nogomet

Tudor: 'Želim da uvijek igramo isto, bez obzira na rezultat i minutu'

Branimir Korać • petak, 07.02.2020.
Tudor: 'Želim da uvijek igramo isto, bez obzira na rezultat i minutu'
Foto: Pixsell

Hajduk u subotu od 17:30 sati dočekuje na Poljudu Lokomotivu i traži potvrdu dobre igre i rezultata iz Varaždina. Igor Tudor traži napredak iz utakmice u utakmicu...

Svečano će biti u subotu na Poljudu, Hajduk slavi 109. rođendan, a u goste mu dolazi Lokomotiva. Igor Tudor ima gotovo sve igrače na raspolaganju.

"Svi su trenirali normalno, jedino Simić još nije s momčadi, ostali su svi na dispoziciji, orni, spremni, motivirani."

Tudor je objasnio i situaciju oko Nejašmića koji je kod njega izgubio status člana prvih 11.

"Neja je igrač Hajduka kao i ostali, ali posao trenera je da izabere. Meni je uvijek žao kada netko tko trenira i radi dobro nije u prvih 11, ali to ne znači da neće biti u sljedećoj utakmici. Uvijek igračima kažem dokaži mi da sam pogriješio. Kada sam i prošli put bio ovdje, bio je tu jedan igrač koji je igrao jako dobro, a zove se Mislav Anđelković, igrao je 5-6 kola nemoguće dobro, ali onda se pojavio Bradarić, igrao je i Franko Andrijašević pa se pojavio Pašalić. Mišljenje kreiram svojim očima. Tahiraj nije uopće igrao pa je sada bio u prvih 11."

Jairo je među onima koji su zanimljivi na tržištu i vidjet će se kakva mu je sudbina.

"Jairo ima dobru ponudu, ali i još tri-četiri igrača. Hajduk će odlučiti što je najbolje za klub. Nama je drago da imamo dobre igrače koje drugi traže. Jairo je jedan od naših najboljih igrača, igrač koji u HNL-u radi razliku."

Tudor nije pobornik nazivanja sustava ofenzivnim ili defenzivnim te od igrača traži da ispoštuju način igre kakav želi i da usput zabave gledatelje.

"U nogometu je relativno što je ofenzivnije, a što ne. Možeš imati bilo koji sustav i biti defenzivniji i ofenzivniji. Ovo su sve nove stvari za igrače koji su navikli igrati zonski, idemo dalje istim smjerom, uvjeren sam da će nam to donijeti i dobar nogomet i rezultate te da ljudi kada dođu na ovaj stadion nije im dosadno. Mi ne želimo biti pasivni i u sporom ritmu, ali želimo i rezultat."

Tudor ne vjeruje da će biti problema s pritiskom s tribina.

"Nastojim igračima ubaciti to da imamo gard i igramo, nevezano za rezultat i minutu, želim da uvijek igramo isto. Upravo to trebalo bi nam donijeti ono što je bitno. S tim bi trebali i usvojiti mentalitet potreban za ostvarivanje rezultata."

Lokomotivu cijeni, ali gleda svoju momčad.

"Dobro smo ih proučili, imaju dobre igrače, ekipa koja je jako dobra u kontri i ima Sammira koji te jednim potezom riješi. Goran je to dobro posložio, tu je i naš Grbić, ali mi gledamo na nas i želimo biti dobri."

Tudora ne zanimaju nikakve izjave bilo koga, nikakva statistika dosadašnjih dvoboja...

"Ono što netko priča je totalno nebitno, jednako kao i statistika. Ne zanima me tko je dobio zadnju utakmicu, ne zanima me što je rekao Ivković, ne zato što je to on kojeg cijenim, jedino je važno kako će ovih 11 raditi na terenu."

Hajduk radi na tržištu i dovršava neke poslove oko dolazaka, potvrdio je i Tudor koji odlično surađuje sa Stanićem i Kepčijom.

"Odnos nam je super, onakav kakav treba biti. Kada donosimo odluke, onda je tu uključen i gospodin Brbić jer je pitanje i budžeta. Ja sam pozitivan i miran..."

Tudor se još jednom osvrnuo na VAR i napomenuo kako VAR Hajduku nije ništa donio u Varaždinu.

"Nikakav VAR nije donio nikakvu prevagu ni pobjedu. Mi smo bili bolji, u 16 i bili su penali, ali u biti je sudac napravio velike greške. No to mu je prva utakmica pa se može dogoditi. On čim je vidio penal, mora ga svirati, a ne čekati VAR. VAR je sigurno prednost za bolje momčadi jer se više toga događa u protivničkih 16."

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!