Tenis

Njemačka, Španjolska, Švicarska i Slovačka na korak do završnog turnira Fed Cupa

Jan Šneler • petak, 07.02.2020.
Njemačka, Španjolska, Švicarska i Slovačka na korak do završnog turnira Fed Cupa

Počele su kvalifikacije za nastup na završnom turniru Svjetske skupine Fed Cupa, a četiri reprezentacije došle su jako blizu prolaza...

Uzbudljivo je bilo danas na teniskim terenima diljem svijeta. Tenisačice su nastupale u raznim skupinama i težinskim rangovima, ali najveća uzbuđenja bila su na kvalifikacijama za nastup na završnom turniru Fed Cupa koji će se održati u Budimpešti.

Četiri reprezentacije su gotovo osigurale plasman na tom turniru. To su Njemačka, Španjolska, Slovačka i Švicarska koje imaju 2:0 vodstvo protiv Brazila, Japana i Velike Britanije. Laura Siegemund i Tatjana Maria bile su prilično uvjerljive i nakon dva seta riješile pitanje pobjede protiv Teliane Pereire i Gabriele Ce.

Što se tiče Španjolki, na domaćem terenu u Cartageni, Sara Sorribes Tormo i Carla Suarez Navarro nisu se pošteno niti oznojile. Sorribes Tormo je bila posebno uvjerljiva te je sa 6:0 i 6:3 svladala Naomi Osaku, dok je Suarez Navarro dopustila Misaki Doi nekoliko gemova više te je slavila sa 6:4 i 6:3.

Slovakinje su iskoristile domaći teren u Bratislavi i Anna Karolina Schmiedlova te Viktoria Kužmova djeluju vrlo sigurno te s pravom mogu očekivati da će sutra potvrditi vodstvo od 2:0. Jednako tako i Švicarke nisu imale većih problema protiv Kanađanki. Belinda Bencic i Jiri Teichmann donijele su Švicarskoj 2:0 i pravo čudo bi bilo kada bi Kanada uspjela to preokrenuti.

Zanimljivo, druge nositeljice Bjeloruskinje nisu uspjele iznenaditi Nizozemke. Jasno, Kiki Bertens je preokrenula meč protiv Aliaksandre Sasnovič i donijeti bod svojoj reprezentaciji, ali Arina Sabalenka uspješno je sa 6:3 i 6:2 izjednačila protiv Arantxe Rus.

Rumunjska je treći nositelj i u prekrasnoj BT Areni u Cluju nakon prvog dana ima 1:1 protiv Rusije. Bila su to dva vrlo zahtjevna meča za Rumunjke. U prvom je Elena-Gabriela Ruse teško stradala od Ekaterine Alexandrove (6:1 6:4), dok je u drugom meču Ana Bogdan tek nakon tri seta uspjela svladati Veroniku Kudermetovu.

Konačno, možda i najuzbudljivije bit će u Kortrijku gdje Belgija i Kazahstan nakon prvog dana imaju 1:1. S jedne strane Elise Mertens, s druge Julia Putinceva. Sutra će se njih dvije sučeliti i to bi mogao biti presudni meč u borbi za finale.

Podsjetimo kako su nastup u Budimpešti već osigurale aktualne prvakinje Francuskinje kao i prošlogodišnje finalistkinje Australke. Mađarska je tu kao domaćin, dok je Češka dobila pozivnicu. Još je osam reprezentacija ostalo upitno, ali kako danas stvari stoje, možemo slobodno reći kako je tek četiri mjesta realno ostalo upražnjeno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!