Tenis

Goffin i Monfils uvjerljivi, Krajinović ponovno u Top 40

Jan Šneler • petak, 07.02.2020.
Goffin i Monfils uvjerljivi, Krajinović ponovno u Top 40

Na ATP turniru u Montpellieru odigrani su četvrtfinalni mečevi, a favoriti su uspješno zaključili susrete i izborili plasman u samu završnicu...

Bez velikih iznenađenja prošli su četvrtfinalni mečevi na ATP turniru u Montpellieru. Nositelji su odradili posao vrlo uvjerljivo, a jedan meč zaključen je ranije i to zbog predaje Richarda Gasqueta početkom drugog seta.

Prva dva nositelja, Gael Monfils i David Goffin prilično rutinski riješili su svoje protivnike. Francuz je sa 6:3 i 6:4 svladao slovačkog tenisača Norberta Gombosa za 73 minute tenisa. U prvom setu Monfils je rano došao do breaka, ali se Gombos uspješno držao i vratio izgubljeno nešto kasnije.

Ipak, prvi nositelj još je jednom oduzeo servis protivniku te došao do vodstva. U drugom setu, Gombos je imao čak četiri break lopte kod vodstva Monfilsa od 4:3, ali nije uspio prelomiti. S druge strane, Francuz je tek nakon pete meč lopte uspio meč privesti kraju.

Goffin je za protivnika imao Monfilsovog sunarodnjaka Pierre-Huguesa Herberta. Belgijac je malo više vremena proveo na terenu, ali bez prevelike muke. Prvi set mirno je okončao sa 6:4 nakon jednog breaka, dok je u drugom imao nešto više posla.

Herbert je imao vodstvo od 4:2 i servis, veliku priliku da se vrati u meč, ali Goffin je bio koncentriran i nadoknadio izgubljeno. U tie-breaku smo gledali veliku borbu, puno preokreta i manjka koncentracije, ali sa 7:5 Goffin je slavio.

Filip Krajinović pobjedom u četvrtfinalu vratio se u Top 40. Današnji protivnik bio je po mjeri, domaći tenisač Gregoire Barrere kojega je Srbin pobijedio nakon uvjerljivog prvog seta i nešto malo više truda u drugoj dionici meča.

Dodajmo kako je Gasquet teško stradao u prvom setu od Vaseka Pospišila. Bilo je 6:1 za Kanađanina i početkom drugog seta, nakon tek jednog odigranog gema, Francuz je predao meč.

Za mjesto u finalu ATP turnira u Montpellieru borit će se Goffin i Pospišil te Krajinović i Monfils.

ATP Montpellier, četvrtfinale:
Gregoire Barrere (FRA) - Filip Krajinović (SRB, 7) 2:6 5:7
Richard Gasquet (FRA) - Vasek Pospišil (KAN) 1:6 0:1*
Gael Monfils (FRA, 1) - Norbert Gombos (SVK) 6:3 6:4
Pierre-Hugues Herbert (FRA) - David Goffin (BEL, 2) 4:6 (5)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!