Nogomet

Skočić prokomentirao dolazak na klupu Irana: 'Najveći izazov u mojoj karijeri'

Petar Jenjić • subota, 08.02.2020.
Skočić prokomentirao dolazak na klupu Irana: 'Najveći izazov u mojoj karijeri'
Foto: Pixsell

Novi izbornik Irana, Dragan Skočić, kazao je da mu je ovo najveći izazov u karijeri te da mu je privilegija preuzeti taj posao koji su ranije radila i četvorica hrvatskih trenera...

Dragan Skočić novi izbornik iranske nogometne reprezentacije, a od objave vijesti dobiva veliki broj poziva.

"Recimo da mi mobitel poskakuje po stolu, svi zovu i čestitaju. Dobio sam puno poziva, vijest je odjeknula na društvenim mrežama", kaže Skočić, a prenosi Novi list.

Tako je postao peti hrvatski trener na klupi Irana, nakon Tomislava Ivića, Stanka Poklepovića, Miroslava Blaževića i Branka Ivankovića.

"To je posebno zanimljivo, općenito govoreći oduvijek su cijenjeni hrvatski treneri u Iranu. To sam osjetio tijekom godina treniranja iranskih klubova. Čast mi je biti u društvu velikih hrvatskih trenera koji su imali privilegiju voditi iransku reprezentaciju. Velika je to stvar, kod nas ljudi nisu upućeni. Nemaju osjećaj dimenzije i značaja te funkcije. Možda imaju pogrešnu percepciju, Iran je velika nogometna zemlja, a Iranci žive za nogomet."

Bit će mu ovo najveći izazov u karijeri jer su prije njega Iran vodila velika imena. Skočić je u Iranu vodio četiri kluba: Malavanu, Fooladu, Knooneh be Knooneh i Sanat Naftu.

"S tri od četiri kluba koje sam vodio napravio sam najveće uspjehe u njihovoj povijesti, mislim da je to bilo presudno. Čelnici Saveza željeli su čovjeka koji dobro poznaje mentalitet i vrijednosti iranskih nogometaša i tko je dobro upućen u nogometna zbivanja u Iranu. Znam da mi je odgovornost veća jer je Iran prije Wilmotsa devet godina vodio Carlos Queiroz, koji je bio trener Real Madrida i Manchester Uniteda te u dva navrata bio izbornik Portugala. Sada vam je jasno zašto je ovo najveći izazov u mojoj karijeri."

FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!