Tenis

Prvi nositelj u finalu protiv neočekivanog protivnika, Goffin zapeo u polufinalu

Matej Kačan • subota, 08.02.2020.
Prvi nositelj u finalu protiv neočekivanog protivnika, Goffin zapeo u polufinalu

U finalu ATP turnira u Montpellieru igrat će domaći predstavnik Gael Monfils te Vasek Pospišil. Monfils je u polufinalu svladao Srbina Krajinovića, dok je Kanađanin bio bolji od Davida Goffina...

Prvi nositelj turnira u Montpellieru te deveti igrač svijeta Gael Monfils igrat će u finalu nakon što je opravdao status favorita protiv 44. igrača svijeta, Srbina Filipa Krajinovića.

Monfils je u sat i pol tenisa bio bolji s 2:0, a najveći komad meča je otpao na prvi set koji je išao u tie-break. Prijetio je Krajinović s dvije break šanse u prvom gemu, ali je Monfils spasio te je do trinaeste igre svatko bio vrlo siguran na svom servisu. U tie-break je Krajinović krenuo s 2:0 i 4:2, ali onda Monfils osvaja pet poena u nizu i uzima prvi set.

I u drugom setu je prvi zaprijetio Srbin, ali je Monfils opet spasio svoj servis, a onda je i uzeo svoj prvi break za 2:1 pa i drugi za 5:2 te je sigurno sa 6:2 u drugom setu završio meč i prošao u finale. U njemu će igrati protiv Kanađanina Pospišila koji je iznenadio još jednog Francuza i 10. igrača svijeta Davida Goffina.

132. igrač svijeta priredio je veliko iznenađenje u gotovo dva i pol sata igre. U prvom setu je Kanađaninu bio dovoljan jedan break za vodstvo od 31 i uzimanje prvog seta sa 6:3, dok je u drugom setu vrlo uvjerljiv s dva oduzeta servis gema bio Goffin koji je sa 6:1 nagovijestio svoj povratak u meč.

To se nije dogodilo te preokret nije kompletiran jer je Goffin pri 5:4 propustio odservirati za meč te je izgubio dva svoja servisa u nizu za 7:5 i pobjedu Kanađanina. Imat će Goffin za čim žaliti jer je imao preokret na pladnju, ali je u ključnim trenucima servirao slabije te se belgijsko-francusko finale neće dogoditi.

Monfils i Pospišil će finale igrati u nedjelju u 14:30.

ATP Montpellier, polufinale:
Gael Monfils (Francuska, 1) - Filip Krajinović (Srbija, 7) 7:6, 6:2
Vasek Pospišil (Kanada) - David Goffin (Belgija, 2) 6:3, 1:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • derivoje08.02.2020. u 22:45
    Francusko finale?!?! Goffin je Belgijanac!!!
    derivoje